Will Smith Oscarlar’dan 10 Yıl Men Edildi

Will Smith Oscarlar’dan 10 Yıl Men Edildi

ABONE OL
13:27 - 09/04/2022 13:27
Will Smith Oscarlar’dan 10 Yıl Men Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Akademi ödülleri töreni sırasında komedyen sunucu Chris Rock’a tokat atan ünlü aktör Will Smith, Oscar etkinliklerinden 10 yıl süreyle men edildi.

Oscar ödüllerini dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimler Akademisi’nin yönetim kurulu bugünkü toplantısında aldığı kararda, 12 gün önceki törende en iyi erkek oyuncu Oscar ödülünü alan Smith’in 10 yıl boyunca akademi tarafından düzenlenen etkinlik ve programlara hem fiziken hem de çevrimiçi ortamda katılımını yasakladı.

Akademinin başkanı David Rubin ve baş yöneticisi Dawn Hudson yaptıkları yazılı açıklamada, “94’ıncı Oscar ödüllerinin amacı, son bir yıl içinde camiamızda harika çalışmalar yapan bireyleri kutlamaktı. Ancak, bu anlar Sayın Smith’in sahnede sergilediği kabul edilemez ve zarar verici davranışıyla gölgelendi” ifadelerini kullandı.

Aktör Will Smith ise açıklamasında, “Akademi’nin kararını kabul ediyor ve saygı duyuyorum” dedi.

Smith, ödül töreninin canlı yayını sırasında yaşanan olayın ardından Chris Rock’tan, Oscar yapımcılarından, adaylardan ve izleyicilerden daha önce özür dilemişti.

Akademinin açıklamasında, Smith’in bu 10 yıl süresince ödüllere aday gösterilip gösterilemeyeceği konusundaysa net bir bilgi yer almadı. Smith’in macera-gerilim türündeki bir sonraki filmi “Emancipation”ın bu yıl içerisinde gösterime girmesi bekleniyor.

Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda yapılan törende yaşanan tokat olayı geceye damga vurmuştu. Will Smith, sunucu Chris Rock’ın eşinin saçıyla ilgili yaptığı esprinin ardından sahneye çıkmış ve Rock’a tokat atmıştı. Smith’in yerine oturduktan sonra ise “Eşimin adını bir daha ağzına alma” sözleri kameralara yansımıştı. Bu olaydan yarım saat geçmeden Smith dünyaca ünlü tenisçiler Serena ve Venus Williams’ın babasını oynadığı rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştı.

VOA tarafından geçilen Will Smith Oscarlar’dan 10 Yıl Men Edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Will Smith Oscarlar’dan 10 Yıl Men Edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Will Smith Oscarlar’dan 10 Yıl Men Edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.