Westerwelle: ”Yeni fasıllar açılmalı”

Westerwelle: ”Yeni fasıllar açılmalı”

ABONE OL
20:26 - 20/03/2013 20:26
Westerwelle: ”Yeni fasıllar açılmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Westerwelle: ”Yeni fasıllar açılmalı”

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinde yeni fasılların açılmasını umduğunu belirterek, ”Yeni fasılların açılmamasının kimseye faydası yok” dedi

Guido Westerwelle, Berlin’de görev yapan yabancı gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ait açıklamalarda bulundu.

Hür Demokrat Partili (FDP) politikacı, Türkiye’nin son 10 yılda sadece ekonomik başarı göstermediğini vurgulayarak, her alanda kendini geliştirmeye devam ettiğini belirtti.

Westerwelle, Türkiye’nin yeterli esnekliği göstermesi durumunda ucu açık olan müzakerede daha ileriye gidilebileceğinin altını çizdi.

Türkiye ile İsrail ilişkilerine de değinen Westerwelle, halihazırdaki durumun sevindirici olmadığını, ilişkilerin tekrar normalleşmesini temenni ettiğini kaydetti.

Westerwelle, 2013 yılının Avrupa için krizi atlatma ve istikrara dönme yılı olduğuna işaret ederek, 2014 yılının ise Avrupa yılı olacağını söyledi.

Avrupa’nın geleceğinin 2014 yılında daha çok konuşulacağını belirten Westerwelle, ”Nereye gittiğini söyleyemezsek kimse o trene binmez” diye konuştu.

İran’ın nükleer programıyla ilgili Westerwelle, bu konunun siyasi bir çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak, ilerleme sağlanmasını umduğunu ifade etti.

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.