Weber: ‘Türkiye Avrupa Birliği Üyesi Olamaz’

Weber: ‘Türkiye Avrupa Birliği Üyesi Olamaz’

ABONE OL
05:02 - 08/03/2019 05:02
Weber: ‘Türkiye Avrupa Birliği Üyesi Olamaz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Komisyonu seçimleri öncesinde Avrupa Halk Partisi EPP’nin adaylarından biri olan Manfred Weber, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olamayacağını söyledi. Weber, seçimlerinin ardından kendisinin Avrupa Komisyonu Başkanı seçilmesi halinde, Türkiye’nin üyelik müzakerelerini durduracağını söyledi.

Merkez sağ EPP Partisi’nin Avrupa Komisyonu Başkan adayı, Almanya’nın Bavaria bölgesinde düzenlediği bir toplantıda yaptığı konuşmada, “Herkes Türkiye’yle iyi ilişkiler istiyor, herkes yakın işbirliği olsun istiyor. Ama eğer ben Avrupa Komisyonu Başkanı olursam, Brüksel’deki birimlere Türkiye’nin üyelik görüşmelerini durdurma talimatı vereceğim” dedi. Weber’in bu sözleri dinleyicilerden yoğun alkış aldı.

Weber ayrıca konuşmasında, “Net olarak şunu ortaya koyalım Türkiye Avrupa Birliği’ne üye olamaz” dedi.

Türkiye’nin 2004 yılında başlayan tam üyelik müzakereleri o tarihten bu yana devam ediyor ancak arada yaşanan sorunlar nedeniyle geçen yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye’nin AB üyeliği başvurusu konusunu referanduma götürebileceklerini söylemişti.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.