Walmart Saldırganı Cinayetleri ‘Ölüm Notu’nda Açıkladı

Walmart Saldırganı Cinayetleri ‘Ölüm Notu’nda Açıkladı

ABONE OL
22:01 - 25/11/2022 22:01
Walmart Saldırganı Cinayetleri ‘Ölüm Notu’nda Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin Virginia eyaletinde bir Walmart mağazasında düzenlenen ve altı çalışanın hayatını kaybettiği silahlı saldırıda, saldırganın “ölüm notu” adı altında bir mektup bıraktığı ortaya çıktı.

Mağaza şefi olduğu doğrulanan 31 yaşındaki Andre Bing mektupta bazı çalışanların kendisiyle alay ettiklerini ve kendisine ihanet ettiklerini yazdı.

Andre Bing, Chesapeake kentindeki Walmart mağazasında altı çalışanı öldürdükten sonra intihar etmişti.

Tanıklara ve polise göre gece vardiyasının ekip lideri olan Bing, vardiya öncesinde mola odasında toplanan gruba ateş açtı ancak herkesi vurmadı. Bu durum polisin saldırının hedefli olabileceği görüşüne varmasına neden oldu.

Başkent Washington’un 320 kilometre güneyindeki 251 bin nüfuslu Chesapeake kentinde yürütülen soruşturmada polis Bing’in evinde yapılan aramada mühimmat ve 9 mm el tabancası ile ilgili faturayı buldu.

Silahın 22 Kasım sabahı bir yerel mağazadan yasal yollarla satın alındığı belirlendi. Soruşturmayı yürüten yetkililer Bing’in sicilinin temiz olduğunu kaydetti.

Bing’in yazdığı notta yaptığı bir iş hatası yüzünden meslektaşlarının kendisini küçümsedikleri ve kendisiyle dalga geçtiklerini hissettiği bilgisi yer alıyor. Bing, telefonunun ‘hack’lendiğini düşündüğünü ve bunun tahmin edilebilecek en kötü his olduğunu da yazı.

Bing “ölüm notu” başlıklı mektupta, “İş arkadaşlarım bana şeytanca sırıttılar, benimle alay ettiler ve son gün düşüşümü kutladılar. İşte bu yüzden benimle aynı kaderi paylaşıyorlar” diye yazdı.

Bing, notta çalışanlardan birinin kalbinde özel bir yeri olduğunu, bu nedenle onu ayrı tutacağını belirtti ve annesinin kanserden ölümünden söz etti.

Walmart tarafından yapılan açıklamada ise “Masum canları almanın hiçbir meşru açıklaması olamaz. Yas tutan ailelere odaklanmaya ve çalışma arkadaşlarımızı bu zor zamanda desteklemeye devam edeceğiz” denildi.

Saldırıda yaralanan iki kişi ise bölgedeki hastanelerde tedavi altında. Yaralılardan birinin durumunun ciddiyetini koruduğu, diğerinin ise iyileşmekte olduğu belirtildi.

Kurbanlar arasında 16 yaşında bir gencin ve 70 yaşındaki bir adamın olduğu kaydedildi. Yerel gazete Virginian-Pilot’a göre 16 yaşındaki Fernando Chavez-Barron için dün Chesapeake Walmart’ın önünde anma yapıldı, ailesi ve arkadaşları ondan “alçakgönüllü” ve “zeki” olarak söz etti.

Chesapeake Belediye Başkanı Rick West bugün, tüm kurbanları anmak üzere halkı Pazartesi düzenlenecek anma törenine davet etti. Etkinlik, silahlı saldırının gerçekleştiği Walmart Supercenter’ın yaklaşık üç mil güneyindeki bir şehir parkında düzenlenecek.

Geçen hafta da Colorado eyaletinin Colorado Springs kentinde bir LGBTQ gece kulübüne düzenlenen saldırıda en az beş kişi hayatını kaybetmişti.

Silahlı şiddeti kayıt altında alan GunViolenceArchive.org’a göre ABD’de günde ortalama iki silahlı kitlesel saldırı yaşanıyor. Dört ya da daha fazla kişinin öldüğü ya da yaralandığı silahlı saldırılar bu şekilde adlandırılıyor.

VOA tarafından geçilen Walmart Saldırganı Cinayetleri ‘Ölüm Notu’nda Açıkladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Walmart Saldırganı Cinayetleri ‘Ölüm Notu’nda Açıkladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Walmart Saldırganı Cinayetleri ‘Ölüm Notu’nda Açıkladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.