VOA Muhabirinin MHP’lilerce Tartaklanmasına VOA ve ABD Dışişleri’nden Açıklama

VOA Muhabirinin MHP’lilerce Tartaklanmasına VOA ve ABD Dışişleri’nden Açıklama

ABONE OL
00:22 - 25/01/2023 00:22
VOA Muhabirinin MHP’lilerce Tartaklanmasına VOA ve ABD Dışişleri’nden Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

VOA Türkçe Ankara muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu’nun MHP lideri Devlet Bahçeli’ye Sinan Ateş cinayetiyle ilgili sorduğu bir sorunun ardından MHP’lilerce tartaklanması ve sosyal medyada hedef haline getirilmesi, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın brifinginde gündeme geldi.

MHP’nin Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in Twitter’da Yazıcıoğlu ile ilgili paylaştığı “Yabancı bir basın kuruluşu olan ve ABD’nin propaganda araçlarının başında gelen VOA’daki ‘sürekli’ görevi, asıl niyetini açık etmiştir’’ ifadeleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’a soruldu.

Price, “Basın özgürlüğünü, gazetecilerin ve muhabirlerin vazgeçilmez mesleklerini, dünyanın her yerinde tacizden, tehditten ve şiddetten uzak bir şekilde yapabilmelerini destekliyoruz’’ dedi.

VOA Türkçe’nin internet sitesi amerikaninsesi.com’a 2022 Haziran ayından bu yana RTÜK kararıyla uygulanan erişim yasağının Ankara-Washington hattındaki görüşmelerde gündeme gelip gelmediğinin de sorulduğu Price, “Türk müttefiklerimizle yaptığımız görüşmelerde, bizi de ilgilendiren ve her iki tarafı da ilgilendiren konuları gündeme getiriyoruz. Güvenlik meseleleri, diplomatik meseleler, ekonomik meseleler ve aynı zamanda insan hakları ve sivil özgürlükler hakkında epeyce konuştuk. Bunlar Türk müttefiklerimizle yaptığımız görüşmelerin temelini oluşturuyor’’ yanıtını verdi.

Bu görüşmelerde evrensel hakların kapsayıcılığına vurgu yaptıklarını da kaydeden Price, “İfade, toplanma özgürlüğü gibi bu evrensel haklardan biri de bu durumda basın özgürlüğüdür’’ diye konuştu.

VOA: ”Derinden endişeliyiz”

Voice of America’dan yapılan yazılı açıklamada da, ”Sebepsiz ve haksız saldırının yanısıra, muhabirimizin kritik bir konuda önemli sorular sorduğu için sözlü olarak azarlanmasından derin endişe duyuyoruz” denildi.

VOA sözcüsü Bridget Serchak konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ”Muhabirimiz bir VOA muhabiri olarak işini yapıyor ve Türk izleyicilerimiz için önemli olan olayları takip ediyordu. VOA, ilgili tüm yetkilileri, gazetecilerin işlerini yaparken adil muamele görmelerini talep etmeye çağırıyor” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen VOA Muhabirinin MHP’lilerce Tartaklanmasına VOA ve ABD Dışişleri’nden Açıklama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. VOA Muhabirinin MHP’lilerce Tartaklanmasına VOA ve ABD Dışişleri’nden Açıklama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan VOA Muhabirinin MHP’lilerce Tartaklanmasına VOA ve ABD Dışişleri’nden Açıklama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.