VİZYON MU, HAYAL Mİ, GERÇEK Mİ?

ABONE OL
11:32 - 23/10/2020 11:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de herkes toplum ve üretim piyasa Mühendisi!

Niye ülkede bilim insanı, Filozof, Hukukçu, Eğitimci, Ekonomistler yok da vizyonsuz politikacılar ve din tüccarı dolu? TAGG Bir araba üretecek kimi arabaya Hindistan’da kimileri İtalya’da kimileri de Çin’de Fuar’da görmüş. Adam kapısının önünde soğan ve sarımsak yetiştirmesini bilmiyor. 3 Nas 1 Fatiha ile cenneti tarif ediyor. Ama Kur’an-ı Kerimi Türkçe mealini bile okuyup anlamaz her şeyi anında biliyor. Huri ve Nuri hayali kuruyor.

****

Elindeki cep telefonu Çin ya da Kore malı. MRT, CT, cihazları gavur icadı. Hava atarak bindiği araba, uçak, tren, gemi sanki babasının malı? Elektrikli akü ile çalışan bir Prototip araba üretim için tanıtıldı. Vay efendim fabrikasız nasıl olurda araba üretilir kavgası yapılıyor.

***

Dünya öyle küçüldü ki, istediğin malı istediğin ülkede ürettirir satarsın. 5 büyük Şirket konsorsiyum ile araba üretimi için kolları sıvadı. Millet sihirbaz olmuş haberimiz yok. Çatlat parmağı anında araba üretsin…!

***

Bir Çocuk bile 9 ay 9 günde doğuyor. Erken doğanlar istisna.  Agresif bir toplum var piyasa yalan yanlış haberler ile kaynıyor. Dedi kodu kin nefret almış başını yürümüş gidiyor ama pusulası bozuk gemi misali gibi kimin, nereye, niçin neden gittiğini bilen bile yok. Ama inatlaşarak kutuplaşarak Stres yaratmaktan başka ortada bir şey yok.

****

Sıfır ile başladı zengin olacaktı sıfırlar atmaya başladı. Önce 10, 100, 1.000, 10.000 derken 100.000 ve 1.000.000. Milyon derken düşündü…! Ne hikmetse 1 hep yerinde durdu. Sıfırlar çoğaldıkça kudurdu çok çok zengin oldu.!

Bir gün deli bir rüzgâr esti 1’i aldı götürdü. Sıfırlar değersiz yapa yalnız kaldı. Şu an dünyayı bir ve sıfır sistemi yönetiyor.

Dijital dünyanın bazı hazırcı ve sabırsız insanları.! Üretmediğin süre içinde kaybetmeye ezilmeye ve yok olmaya mahkumsun.!

***

Devrim arabaları filmini izlemenizi öneririm.

Necati Aydın

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.