Vin ToSun şarapları Berlin`de görücüye çıktı

Vin ToSun şarapları Berlin`de görücüye çıktı

ABONE OL
23:24 - 30/04/2023 23:24
Vin ToSun şarapları Berlin`de görücüye çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nı Başkenti Berlin`de Weinhandel Tosun’ da Vin ToSun şarapları gastronomlara tanıtıldı.

Almanya ve Avrupa’nın tanınmış Türk kökenli Şarap uzmanı, Sommelier Ahmet Tosun şarap kültürünü ve bilgisini sadece kendi ürettiği „Vin ToSun “şaraplarıyla ilgili verdi.

Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya ve en son İspanya ve Almanya Mosel´de ürettiği markası olan “Vin ToSun” toplam 27 şaraplarını unutulmaz bir şekilde müşterilerine, gastronomlara, otel servis personeline şarap evi “Weinhandel Tosun” da takdim etti ve tanıttı.

Son heyecanı ve bayram sevincini Vin ToSun serilerine eklenen Almanya´nın Mosel nehrinden Vin ToSun” Ochsensturm Riesling “ve Vin ToSun „Ochsensturm Grauburgunder “ile ve İspanya’dan gelen „Terra de Govo- Toro parlante (konuşan Tosun) “ve „Terra de Govo- Toro del cambio (değişen ve dönüşen Tosun) “premium şarapları ile yaşadı ve sundu.

Yoğun ilgi ve beğeni gören şaraplarla tadım gecesine veda eden misafirler güler yüzle ayrıldılar. Ahmet Tosun’un derin şarap kültürü ve bilgisi unutulmaz ve hafızalarda yer almakta ve şaraptaki gibi kalıcılık bırakıyor.

Şarap kültürü dünya genelinde oldukça popüler bir konu. Fakat, gerçekten de bu konuda bilgi sahibi olmak ve şarabı doğru şekilde tanımak, oldukça zordur. Sommelier, şarap uzmanı Ahmet Tosun bu konuda oldukça donanımlı ve deneyimli şarap bilir kişi. Kendi ürettiği şarapları Weinhandel Tosun’da sunarak müşterilerine gerçek bir şarap deneyimi yaşatıyor.

Her şarabın hikayesini coğrafyasını, iklimini, üzüm cinslerini, yapılış şeklini üretim tekniklerini, kısacası tüm bilgilerini ayrıntılı bir şekilde zevkle paylaşıyor. Ahmet Tosun´un şarap kültürü hakkındaki bilgisi, müşterileriyle de paylaşıyor.

Şarabın üretim aşamasından, tatma ve eşleştirme tekniklerine kadar her detayı biliyor. Şarap kültürü, sadece içmekten ibaret değildir. Aynı zamanda, doğru eşleştirme teknikleri ile yiyeceklerle birlikte tüketildiğinde, gerçekten de lezzetli bir keyif verir.

Sommelier Ahmet Tosun, bu konuda yılların birikimi ile oldukça deneyimli ve bu işin eksperi, ayrıca uluslararası jüri üyesidir. Vin ToSun şaraplarına, hangi yiyeceklerin ve hangi mutfakla eşleşebilecek en uygun şarabın hangisi olması gerektiği ile ilgili tavsiyede bulunuyor ve bu lezzetli ve keyifli dünya ile tanıştırıyor.

Sommelier Ahmet Tosun şarap kültürüne olan tutkusu ve derin bilgisi, gerçekten de takdire şayan. Ahmet Tosun „Vin ToSun ‘kendi markasının şaraplarını tüm Almanya´da, uluslararası mönü şarap kartlarına entegre etmekte ve çalışan servis personeline temel bilgiler vererek, şarabın restoranlarda, otellerde nasıl takdim edilecek teknikleriyle beraberinde personeli eğitiyor.  Şarap evine uğrayan herkes bu deneyimi mutlaka yaşamalı.

Vin ToSun şarap tanıtım gecesinde Sevda Polat son iki Vin ToSun premium şaraplarını büyük ilgi ile yemek eşleşmesi yanında misafirlere büyük heyecan ve coşkuyla takdim etti. Sevda Polat Türk kökenli ilk kadın Sommelier olma yolunda. Sekiz senedir eğitim alan Sevda Polat bu konuda iddialı olduğunu Şarap ve Sommelier akademisinde eğitim almaya başlayarak göstermiş oldu.

ha-ber.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.