Venedikliler’den Protesto

Venedikliler’den Protesto

ABONE OL
21:05 - 14/06/2020 21:05
Venedikliler’den Protesto
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Venedikliler Corona sonrası dönemde sorumlu turizm politikası isteğiyle bir gösteri düzenledi.

İtalya’nın kanallarıyla ünlü Venedik kentinin nüfusu yalnızca 52 bin, ancak kent her yıl ortalama 30 milyon turist çekiyor. Venedik sakinleri düzenledikleri eylemle Corona virüsü salgınının ardından yetkililere sorumlu turizm politikaları üretilmesi çağrısı yaptı.

Gösteri için toplanan kalabalık insan zinciri oluşturuldu ve 300 metre uzunluğunda pankart taşıdı. Eylemcilerin çağrılarından biri de Venedik limanlarına büyük gemilerin demir atmamasıydı.

Venedik’e uğrayan turistlerin 14 milyonu kentte sadece bir gün geçiriyor ve yerel işletmelere gelir bırakmadan kentten ayrılıyor.

Turist sayısının çok yüksek olmasına karşı çıkan kent sakinleri bunun çevreye zarar verdiğini ve bölge halkı için kenti daha pahalı hale getirdiğini belirtiyor.

Yolcu gemilerinin Corona nedeniyle uğramadığı kentte Venedikliler su kanallarının çok daha temiz göründüğünü söylüyor.

Bu dönemde, uzun bir sürenin ardından Venedik’te görülmeyen deniz canlıları kentin sularında dikkat çekmişti.

Yaz sezonunu kaçırmamak için İtalya bazı önlemlerle sınırlarını 2 Haziran’da açmıştı.

Turizm ülkenin en önemli gelir kaynaklarından.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.