Veli Akademisine büyük ilgi

Veli Akademisine büyük ilgi

ABONE OL
15:30 - 17/05/2022 15:30
Veli Akademisine büyük ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ruhr Veliler Birliği ile Kuzey Ren Vestfalya Veli Dernekleri Federasyonu’nun lojistik desteği ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) maddi desteğiyle Ruhr havzasını kapsayan “Veli Akademisi” ilk seminerini uzman psikolog Kübra Keçeci ile gerçekleştirdi. Yaklaşık 6 ders saat süren ilk seminerin konusu çocuk gelişimi, çocuk psikolojisi, çocuklarda davranış bozuklukları, şiddet ve cinsel istismar konuları işlendi.

AKADEMİYE BÜYÜK İLGİ

Ruhr Veliler Birliği Başkanı Dr. Ali Sak: “Ruhr havzasında yaşayan Türk kökenli toplulukların en büyük sıkıntısı eğitim sorunu olduğunu biliyor ve bu bağlamda değişik formatlarda yürütülen projelerle ailelerimizi eğitim konusunda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Gençlerin okuldaki başarılarını artırmada ebeveynlerin desteği çok büyük önem taşımaktadır. Velilerin çocuklarını daha iyi yetiştirmesi, onlara daha iyi gelecek ve olanaklar sağlayabilmesi için velilerin eğitilmesi ve bu dezavantajların ortadan kaldırılma olanaklarının velilere doğrudan iletilmesi gerekmektedir. Veli eğitiminde bir farkındalık yaratmak ve bir eksikliği doldurmak için Veli Akademisi başlatılmıştır.” dedi.

VELİ AKADEMİSİNİN AMACI

Kuzey Ren Vestfalya Veli Dernekleri Başkan Yardımcısı Milazim Koçtürk: “Veli Akademisi’nin amacı alanında uzman kişiler ile yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kültürel ve toplumsal yaşamın farklı alanlarında eğitim desteği vermektedir. Örneğin çocuk gelişimi ve psikolojisi, aile içi iletişim, dilsel gelişim ve anadilin önemi, göçmenleri ilgilendiren yasal düzenlemeler, okul yasası, meslek seçimi, çocuk ve gençlerin bağımlılık. Bunun yanı sıra velilere var olan veli derneklerinin veliler ile kurumlar arasında köprü görevi yaparak veliler ile kurumların iş birliği olanakları hakkında gerekli veriler doğrudan sunulacaktır” dedi.

AKADEMİYE KİMLER KATILABİLİR VE SÜRESİ NE KADAR

Ruhr Veliler Birliğe Başkan Yardımcısı Fatime Okuyucu: “Akademiye 50’nin üzerinde kayıtlar oldu ve ileriki günlerde ilginin daha da artacağını düşünüyoruz. Fakat Akademinin kapasitesi 25-30 katılımcı ile öngörülmüştü. Bu nedenle ilgiyi karşılamak için her ne kadar zorlanmış olsak da ilgi duyan hiçbir velimizi geri çevirmeyi düşünmüyoruz; imkanlarımızı zorlayacağız. Eğitim seminerleri ayda bir veya iki defa (toplam 8 seminer) altışar saatlik süreyle hafta sonu verilecektir. Ailelerin seminerlere çocuklarıyla birlikte katılmaları da mümkün. Bir sonraki seminerimizi 6 Haziran da gerçekleştireceğiz. Konuşmacı uzman psikoterapist ve eski Milletvekili Arif ÜNAL olacaktır ve Arif Bey bize aile içi iletişim konularını işleyecektir. Verilen 8 eğitim seminerinde en az 7 sine katılanlara “Veli Danışmanı Sertifikası” verilecektir.

Katılmak isteyen anne/babalar Ruhr Veliler Birliği’ne e-mail: [email protected]    başvurabilirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.