VE YİNE MUHARREM İNCE, BİRLEŞMEK GÜÇLENMEKTİR

ABONE OL
20:11 - 26/03/2023 20:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce’ ye oy veren yurdum insanı şimdi İnce’yi yerden yere vuruyor. Vuranlar da daha çok CHP’ li arkadaşlar. Şaşkınlıkla okuyorum ve de izliyorum. Sorgulamadan hemen öne konulan tüm masaları kabul edip alkışlamayı ya da yerden yere vurmayı demokrat insanlara yakıştıramıyorum.

Daha son 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tüm demokrat insanlar tarafından desteklenen Muharrem İnce şimdi yine en büyük eleştiriyi CHP tabanından alıyor. Birdenbire korkunç bir Muharrem İnce düşmanlığı CHP alt tabanında çığ gibi büyürken sosyal medyada da Muharrem İnce sempatisi hızla büyüyor. O cepheden bu cepheye sürekli itilen ve de ötekileştirilen bir sistemde yine seçmenlerin çoğu ya Cumhur İttifakçısı ya da Millet İttifakçısı olup çıktı. Onun dışında çıkan herkes bölücü ve de tu kaka…

Şaşırmadık ama zaman o zaman değil. Yurdum insanı şimdi birleşmek zorunda. Bize sunulan 6′ lı masayı bile eleştirmeden anında sorgusuz sualsiz desteklememiz de sorgulayıcı ama sorgulamaya zaman bile yok. Seçimler çok yakın ve 20 yıldır tek adamlık başkanlık sistemin bir an önce gitmesi için tek yol BİRLEŞMEK!..

Kılıçdaroğlu acilen Muharrem İnce ile görüşmelidir!..

6′ lı masada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu;

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile nasıl bir yıldır görüşmeler yapıyorsa acilen Muharrem İnce ile de görüşme yapmalıdır. CHP’ li arkadaşlar Muharrem İnce’ yi yerden yere vuracağına görüşme için baskı yapmalıdırlar. Daha düne kadar 26 parti varken birden seçimlere katılacak 37 parti var. Nasıl türediyse bu partiler o da ayrı bir soru. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu, gençlik kollarından itibaren 35 yıl CHP’ ye hizmet etmiş Muharrem İnce ile görüşmezse kendi partisine hizmet etmiş insanlara da saygısını sorgularım.

Bu tür polemikler sadece AKP’ nin ekmeğine yağ sürer. CHP tabanı, şimdi işi gücü bırakmış Muharrem İnce’ ye saldıracağına, Kemal Kılıçdaroğlu’ nun bir an önce Muharrem İnce ile görüşmesi ve ortak olarak güçlenmesi için safları sıklaştırmalıdırlar.

Sosyal medyada eleştirileri İnce’ ye yapacaklarına esas olarak Cumhur İttifakı’ na yapmalıdırlar.  Babacan ile iş birliği yapan CHP; kendi gençlik kollarında yetişmiş Muharrem İnce’ yi ötekileştirmesi CHP’ nin tabiatına aykırıdır. Amaç; AKP’ nin gitmesi ise bunu yapması şart. Ben de 15 yaşında CHP Gençlik kollarında ilk seminer vermiş bir kız olarak bu emeğin ne olduğunu az çok biliyorum. Zira emek verenlerle direkt başa getirilenler arasında da fark vardır.  Unutmayalım; Kemal Kılıçdaroğlu direkt parti başkanlığına getirilmişti.  Muharrem İnce’ yi eleştirmeyi de; birlikte daha güçlü olup 20 yıllık tek adamlık anti demokratik sistemi nasıl yıkacağız diye onu düşünün!.. Ancak birlikte olunursa tekrar çoklu demokrasi gelir Türkiye’ ye. Zira bu kadar bölünmüşlükle, ötekileştirilmişliğin, adaletsizliğin, siyasal İslam’ın   yanında; deprem, sel ve ekonomik sorunlarla bir çıkmazda olan Türkiye’ yi çok kötü günler bekleyecektir. Yoksulluk, adaletsizlik, deprem sorunlarıyla çaresiz durumda olan halkın bir de çaresizliğine bir çaresizlik eklemeyin. Türkiye Cumhuriyeti belki de çağının en zor dönemecinde. Var olma ve yok olma aşamasında.

Bundan daha kötü ne olur diyenleriniz olabilir ama yine de hep bir umut vardır. Umut ise 6′ lı masanın daha da güçlenmesidir.

Ve  de 6′ lı masaya Muharrem İnce davet edilmelidir. Gerekirse görev verilmelidir. Kendisi kabul etmiyorsa siyaset tarihinden silinmesi demektir. Milletvekili savaşlarından arındıramazsanız kendinizi yine bu ülkeye en büyük zararı sizler vereceksiniz. Bu; artık bir kalım ya da ölüm savaşı.

Ayrıca; bu 6′ lı masa içimde umuttan çok umutsuzluk duygusu yaratıyor.

6 Şubat nedeniyle 6 sayısı da ruhumu daraltıyor. 6′ lı altta kalır 7 sayısında mucize vardır!.. 8′ de ise istikrar vardır. Birleşmek güçlenmektir!..

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.