…VE TANRILAR YERYÜZÜNE İNDİ…

ABONE OL
11:26 - 23/10/2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Biz; bu dünyanın ve öteki dünyanın sırlarını çözmeye çalışaduralım.

Başımıza gök taşımı düştü?

Göktaşı uzaktan mı geçti?

Ayın üstüne dünyanın gölgesi düştümü-düşmedimi diye endişelenelim…

Soenunda;

Her şeye karar veren Tanrılar yer yüzüne indi.

İnanmıyorsanız silkelenin ve bir kendinize gelin.

65 yaş üstü komedyası ve 18 yaş altı sınırlaması bunun en doğal göstergesi idi.

Evde kapalı kalmanın etkilerinden haberi olmayanlar, iş yeri sahibi olup borcu-harcı olanlar, hakkında şu tarihe kadar borcumu ödeyeceğim diye taahhüt verenler,  ödemezse hapisle cezalandırılacak olanlar,  eskiden aylık cirosu 40-50 bin lirayı bulurken şimdi ayda bin liraya muhtaç olanlar, sigorta, vergi ve banka hatta icra borcu olduğu için evini içindeki eşyası ile birlikte kaybetmiş olanlar, adresi olmadığı için bankadan “güvenilir müşteri” olmadığı gerekçesi ile (bankalara borcu olmadığı halde) krediye uygun bulunmayanlar, icra memurları ile köşe kapmaca oynayanlar, keşke corona’ya yakalansaydım diyerek kafayı yemiş durumdalar.

Şu korona canımı alsada kurtulsam diyenlerin yanı sıra,; şu akrabam korona olsa da mirasına konup borçlarımı ödesem diye düşünenler, öz kardeşine bile böyle günlerde dönüp bakmayanlar,  hasta olduğu halde hastanelere gidemeyenlerden oluşan garip bir topluluk var önümüzde.

Bunların yanı sıra birde özel yatında, yazlığında korona’yı fırsat bilip yan gelip yatanlar, işçilerine ücretsiz izin verenler, yıllarca kendisine servet kazandırmış olanları umursamayanlar,  zorunlu tatili fırsata çeviren gıda spekülatörleri var.

***                                                                                                                                                                                           Hiç kimse; neden bu iş bizim başımıza geldi? Nasıl bir belaya bulaştık diye düşünmüyor.

otel yapmak için Bunca ormanı kesip yok etmenin, yangın tanrısına teslim etmenin, koca gökdelenler yapmak için mütevazi evleri yıkıp şehrin ortasına dikilecek kazıklar için inşaat tanrısını görevE çağırmanın, derelerdeki canlıları yok etmek için kimyasalları, boya fabrikalarının atık sularını yasakları bir şekilde delip, arıtma tanrısını kandıranların, Deniz diplerini naylon çöplüğüne, zararlı atıkları gömerek toprağı depo yapmanın, bunun için de çöp tanrısını iş başına getirmenin sonucunu hiç düşünmediler.

Ancak;

Ozon tabakasının yırtılmasına neden olan ve onu dikecek büyüklükte iğne iplik bulunmadığını, nükleer tanrısının zararları ile karşılaşmalarına rağmen enerji politikası deyip yanlış adımlarından vaz geçmeyen yöneticilerin, Termik santrallerrdan çıkan kül ve dumanların zararı olmadığını belirterek solunum tanrısına teslim olmanın sonuçlarının ne olacağını göremeyenler çoğunlukta. Sağlıksız; aptal, sadece bacak arasını düşünen bir nesil  dünyayı teslim almış durumda.

Oysa dünya o kadar değerli ki… Bir kuşun ötüşüne, bir balığın gümüş renkleri ile güneşte parlayıp önünüzden geçip gitmesine, bir ağacın gölgesinde dinlenmenin ve bir pınardan kana kana su içmenin güzelliğine hasret kalacaklarını bilseler acaba ayni kararları alırlar mıydı?

Tabii, son olarak para tanrısı en başından beri kurgulamış olduğu senaryoyu izliyor, Azrail ise ücretleri tahsil ediyor.

Kanımızla, canımızla savunduğumuz ve vatan yaptığımız yerler birer, birer katlediliyor.

Hem de Dünya’nın çevre günü dedikleri güne, corona yasaklarına rağmen işçi tulumları içindeki insancıklarca…

Bağırasım geliyor.

Ey Tanrılar, bizim gücümüz sizlere yetmiyor. Adaletin terazisi doğru tartmıyor. Kefe’lerin bir tarafı ağır bassın diye dirhemleri ile oynamışlar. Vatandaş derdini anlatamıyor, anlattığı kişi kitaba uymadığı için anlayamıyor.

Eğer siz İnsan tanrı olmazsanız bu savaşı kazanamayacaksınız.  Seks fantezileri ile dolu filimleri, süper adamlar ve robotlarla dolu fantastik filimleri seyretmeye devam eder, aklınızı dünyanın geleceği ile değil bu kurgu öykülerle doldurmaya devam ederseniz bir sabah uyandığınızda sonuç bugünden daha kötü olacak.

Siz yaşayacağınızı yaşamış olabilirsiniz. Ama çocuklarınızı bir kölelik düzenine teslim edip gitmek üzere olduğunuzu fark ettiğinizde vakit çok geç olacak.

Sürün bakalım bu dünyanın keyfini…

Taner TÜMERDİRİM

[email protected]

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.