*** Uyum konusunda birlikte çalışacaklar

*** Uyum konusunda birlikte çalışacaklar

ABONE OL
17:01 - 14/05/2009 17:01
*** Uyum konusunda birlikte çalışacaklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Uyum konusunda birlikte çalışacaklar

Mannheim’da bir araya gelen spor kulübü ve dernek yöneticileri, Mannheim Yabancılar Meclisi Başkanı ile düzenledikleri toplantıda, çocukların boş zamanlarını değerlendirmeleri ve uyum çalışmaları için kolları sıvadılar

Davetliler arasında bulunan Koblenz-Lindau Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasırcı, yaptığı konuşmada, Almanyada yaşayan Türk toplumunun futbol dışında, farklı sportif aktivitelere açık olmaları gerektiğini belirterek, “Federal Hükümetin uyum konusu için spora ayırdığı bütçelerden nasıl yararlanılması için, sadece Türkler`den meydana gelen kulüp anlayışından vazgeçmek gerekir. Çok kültürlü kulüp anlayışının yaygınlaştırılması çalışmalarını başlatmalısınız. Projelerin sağlıklı yürüyebilmesi için sistemli bir şekilde çalışmak gerekli. Bunun yanı sıra, Federal Hükümet ve eyalet düzeyinde ilgili birimlerle sağlıklı iletişimlerin kurulması şart” dedi.

Almanya genelinde ortalama 8 eyalette yürütülen ve başarılı çalışmalar yapan projelere değinen Prof.Dr.Hasırcı, “Mannheim’de mükemmel bir potansiyel var, bunu değerlendirmek zor değil. Böyle bir çalışmanın adımları burada atılırsa, çok kısa zamanda diğer projelere örnek teşkil eder” ifade ederek, çalışmalara destek olacağını söyledi.

Toplantı sonunda her dernekten bir sorumlu seçilerek, kendi üyeleri ile görüşüp, bir dahaki toplantıda çalışmaların başlaması kararı alındı. Konuşmacılar arasında bulunan Mannheimer Institut für Integration Sorumlusu da, ‘Sporla Uyum Projelerine’evet dedi.


Çalışmaya destek veren dernek ve spor kulüpleri: 
Mannheim Türk Spor ve Hochstätt Spor Kulübü, Mannheim Alevi Cem Evi, Ditip Mannheim Cami, Mannheim Neckarstadt Cami, Mannheim Türk Ocağı-Turanspor, I.K.M.B. Mannheim Neckarstadt,Milli Görüş Fatih Cami, Reinnau Nur Cami.

ha-ber.com – Mannheim 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.