*** ”Uyum Çalışmalarında Camilerin Önemi”

*** ”Uyum Çalışmalarında Camilerin Önemi”

ABONE OL
18:56 - 25/05/2009 18:56
*** ”Uyum Çalışmalarında Camilerin Önemi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Uyum Çalışmalarında Camilerin Önemi”

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dinlerarası Diyalog Müdürü Bekir Alboğa Almanya’nın Essen kentinde açılan Expo Turkey 2009 fuarında düzenlenen ”Uyum ve Eğitim Çalışmalarında Camilerin Önemi” konulu panelde konuştu

Almanya’nın Essen kentinde açılan Türk-Alman Ticaret ve Kültür Fuarı "Expo Turkey 2009" kapsamında düzenlenen "Uyum ve Eğitim Çalışmalarında Camilerin Önemi" başlıklı panelde konuşan Alboğa, "Vatandaşlarımız camilerine sahip çıkarsa, camilerden alacakları manevi güçle toplumda çok daha mutlu olabileceklerine inanıyorum. Vatandaşlarla camiler arasındaki iletişim daha canlı ve işlevsel hale gelirse mutluluğumuza katkı sağlayacaktır" dedi.

Camilerin en güzel ahlaki değerleri sunmak için var olduğunu ifade eden Alboğa, "İslamiyetin ortaya koyduğu ahlaki prensipler, insanları dünyada ve ahirette mutluluğa taşıyacak prensiplerdir" diye konuştu.

Camilerdeki eğitim sisteminin farklı olduğuna değinen Alboğa, "Ne yaptıklarını bilen topluluklarda okullardaki eğitimle camilerdeki eğitim arasında gerginlik ortaya çıkmaz. Uyum sorunu varmış gibi izlenim oluşmaz" ifadesini kullandı. Alboğa, camilerdeki eğitime dini bir eğitim gözüyle bakılması gerektiğini belirterek, insanların eğitim seviyesi yükseldikçe uyum sorunlarının da azalacağını kaydetti.

DİTİB’in veli birliklerine destek verdiğini de hatırlatan Alboğa, "Modern devletin çabalarını elimizle bir kenara itmememiz lazım. Aydınlarla alimler bir araya gelirse dünya daha mutlu olur. İslam dini, özünde barış olduğu için fikirlerin harmanlandığı, insan mutluluğunun hizmetine sunulduğu ortamı hazırlayan bir dindir" dedi.  

(A.A) Cevdet ALBAY

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.