Usta sanatçılardan Frankfurt çıkarması

Usta sanatçılardan Frankfurt çıkarması

ABONE OL
09:44 - 23/06/2022 09:44
Usta sanatçılardan Frankfurt çıkarması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Menderes Samancılar, Nur Sürer, Selen Uçer, Tuba Ünsal, Cemal Hünal, Cansel Elçin, Zeynep Tuğçe Elçin, Renan Demirkan, Müfit Can Saçıntı, Emel Göksu’nun da aralarında olduğu ünlü oyuncular Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’ne katılıyor.

Frankfurt Kültürlerarası İletişim Derneği’nin düzenlediği 22 Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, 26 Haziran’da gala ile start alacak. Festivalin ‘2022 Yaşam Boyu Onur Ödülleri’ Renan Demirkan, Nur Sürer ve Menderes Samancılar’a ‘Vefa ödülü’ ise bu yıl Fosforoğlu ailesine verilecek. Programında film gösterimleri, konserler, şiir dinletileri, paneller, stand up gösterileri ve söyleşiler yer alan festivale yıldız yağacak.  Aralarında Menderes Samancılar, Nur Sürer, Selen Uçer, Tuba Ünsal, Cemal Hünal, Cansel Elçin, Zeynep Tuğçe Elçin, Renan Demirkan, Müfit Can Saçıntı, Emel Göksu, Şencan Gülergüz, Murat Seven, Selin Kavak, Meral Konrat, Almula Mert, yönetmenler Reyis Çelik, Sinan Biçici, Cem Kaya, Gülistan Karahan, Ferit Karahan, Tufan Tastan ile yapımcı Emre Oskay’ın da olduğu ünlü isimler festivalin konuğu olacak.

Türkiye ve dünyadan filmler izlenebilecek

“Sesini yükselt – Dünyamızın ihtiyacı olan cesur filmler” sloganını benimseyen festivalin açılış filmi Sinan Biçici’nin yönettiği “Sadece Bir Gece” olacak. Açılışa filmin başrol oyuncuları Cemal Hünal, Tuba Ünsal ile yönetmen Sinan Biçici de katılacak. Festivalde Als Wir Tanzten, Aşk Mark ve Ölüm, Auge um Auge, Balade von der weissen Kuh, Ben İyi Biri Olmadan Önce, Beni Sevenler Listesi, Bekas, Bir Nefes Daha, Çatlak, Daha İyi Bir Yarın, Die Perfekte Kandidatin, Gleis 11, Hakikat Şeyh Bedreddin, Hördur Zwischen den Kulturen, Kapı, Koridor, Kumbara, Lacivert Gece, Melekleri Taşıyan Adam, Mucize, Okul Tıraşı, Omar ve Biz,  Rabiye Kurnaz Gegen Georg W Bush, Raeuber Haende, Sabırsızlık Zamanı, Sardunya, Sen Ben Lenin, Klondike, Yaşamın Kıyısında gibi uzun metrajlı filmlerin yanı sıra belgeseller ve kısa filmler gösterilecek.

Festival Başkanı’ndan sinemaseverlere çağrı

Frankfurt Türk Film Festivali programında farklı ülkelerden cesur filmlerin de yer aldığını kaydeden Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, sinemaseverlerin programda yer alan etkinlikleri kaçırmayacaklarına inandığını söyledi. Sıtkı, Frankfurt’un kültürel çeşitliliği, toplumsal ve etnik farklılıkları yansıttığını kaydeden Sıtkı, festivalin de bu nedenle haklı olarak bölgenin önemli bir parçası haline geldiğini söyledi.

Altın Elma sahiplerini bulacak

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hessen Eyaleti Bilim ve Sanat Bakanlığı ile Frankfurt Belediyesi 22 Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali uzun metrajlı film yarışması jürisi, Beni Sevenler Listesi, Bir Nefes Daha, Çatlak, Daha İyi Bir Yarın, Klonike, Koridor, Kumbara, Okul Traşı, Sabırsızlık Zamanı, Sardunya, Sen Ben Lenin’in finale kaldığını duyurdu. Yarışmada yedi dalda en iyiler belirlenecek ve 1 Temmuz’da ‘Altın Elma’ ödülleri sahiplerini bulacak.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.