Ünlü Degüstatör Ahmet Tosun, Baba Pirzola`da Kayra şaraplarını tanıttı

Ünlü Degüstatör Ahmet Tosun, Baba Pirzola`da Kayra şaraplarını tanıttı

ABONE OL
23:57 - 08/08/2019 23:57
Ünlü Degüstatör Ahmet Tosun, Baba Pirzola`da Kayra şaraplarını tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Başkenti Berlin`in merkezinde bulunan Baba Pirzola adındaki lüks restoranda gerçekleştirilen şarap tadım ve tanıtım akşamına seçkin Alman ve Türk konuklar katıldı.

Ünlü Degüstatör Ahmet Tosun ve öğrencisi Sevda Polat, 6 farklı Kayra şarabı teker teker açarak lezzetli yemekler eşliğinde konuklarıyla paylaştı.

Beyaz, Kırmızı ve Roze şaraplarından oluşan 6 şarabın her birine ilişkin önemli bilgiler veren Tosun; bölge, toprak, üzüm çeşidi, şarap yapımı ve saklanması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Tanıtım akşamında, şarap üreticisi “Kayra”’nın başlıca yöresel üzümlerinden şarapları olan “Kalecik Karası”, “Narince”, “Boğazkere” ve “Öküzgözü” hakkında ayrıca önemli bilgiler verildi.

Üzüm ve şarap hakkında bilgi veren ünlü degüstatör Ahmet Tosun, “Üzüm bir kültür bitkisidir. ‘Tanrı üzümü, insanoğlu şarabı yarattı’ deniliyor. 7500 yıllık bir tarihi var. Tanrısı olan tek bitki üzümdür. 

Türkiye`de çok önemli aristokrat üzümler vardır: Örneğin, Diyarbakır’da “Boğazkere”, Elâzığ’da “Öküzgözü”. Öküzgözü çok aristokrat bir üzümdür. Bunun nedenide bu coğrafyada mevcut olan iklim ve zemin teruardır. ” şeklinde konuştu.

Şarap tadımı ve tanıtım sunumunu tamamlayan Degüstatör Sommelier Ahmet Tosun, tanıtım akşamına renk katan Baba Pirzola`nın sahibi Tamer Akkılıç`a,  güzel zengin Türk mutfağını sunan şef garson Yusuf Demirci’ye, tüm yemekleri yapan aşçı Hamit Karapınar’a ve eğitimli servis personeline özellikle teşekkür etti.

ha-ber.com/ Orhan Önaldı/Onur Doğanay

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.