*** Ümit Özat, antrenörlük kariyerine başladı

*** Ümit Özat, antrenörlük kariyerine başladı

ABONE OL
16:18 - 22/04/2009 16:18
*** Ümit Özat, antrenörlük kariyerine başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Ümit Özat, antrenörlük kariyerine başladı

Sağlık sorunları nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kalan FC Köln’ün kaptanı Ümit Özat, en büyük düşünün ileride FC Köln’de teknik direktörlük yapmak olduğunu söyledi

Futbol kariyerinin ikinci kısmı olan antrenörlüğe başlayan Ümit Özat, FC Köln’ün sabah ve öğleden sonra yapılan antrenmanlarına katıldı.

Türkiye’deki antrenörlük kursunu tamamlayarak Almanya’ya dönen Özat, antrenmanda futbolcularla sık sık şakalaşırken, diğer yandan bol bol not tuttu. Özat’a burada Roland Koch ve eski futbolcu Thomas Haessler yardımcı oldu.

Özat, kendisine FC Köln’de antrenörlük fırsatını veren teknik direktör Christoph Daum ve kulüp yöneticilerine teşekkür ederek, ”Onların bu güvenini boşa çıkarmamak için çalışacağım. Öğrenmem gereken çok şey var. Futbolculuğumdan daha çok mesai yapacağım. Gecemi gündüzüme katarak çalışacağım” dedi.

Türkiye’deki antrenörlük kursunun çok iyi geçtiğini ifade eden Özat, ”Futbolun temel prensipleri adına çok güzel şeyler öğrendik. Hem federayonumuzun isteği hem hocalarımızı isteği birkaç farklı kursa daha katılma yönünde. Ben de kendimi geliştirmek adına daha fazla şeyler öğrenmem gerektiğini biliyorum. Önümüzdeki sezona tam donanımlı ve hazır şekilde katılmak istiyorum” diye konuştu.

Özat, nerede teknik direktörlük yapmak istediği biçimindeki soruya şu yanıtı verdi:”Herşeyi zamana bırakmak gerekiyor. Zaten benim A lisansım var. Türkiye’deki kurs bunun güncellemesiydi. 1 yıl pratik yapmam gerekiyor. Kulübümle zaten anlaşmıştık. Anlaşmamın başlamasına 2 ay varken hocamızın isteği doğrultusunda hemen burada çalışmalara başladım. Tam donanımlı ve hazır şekilde bu camiaya faydalı olmak istiyorum. Tabii ki hayalimde burası var. Ancak daha hocamdan öğreneceğim çok şey bulunuyor. Yaşım 33 ve hiçbir şeye erken başlamak istemiyorum. Tam donanımlı olduktan sonra kısmet nereyse orada çalışmalarıma devam edeceğim.”

Özat, kendisine sorulması durumunda Türkiye’den gözüne batan futbolcuları kulübe ve teknik direktör Daum’a bildireceğini ifade ederek, ”Mutlaka fikirlerimi söylerim. Ancak bana sadece söylemek düşer, gerisi hocamın ve kulübün takdirine kalmış bir iştir. Sonuçta yönetim kurulumuz ve hocam kararı verir. Biz, önce üstümüze düşen görevi yapacağız. Buradaki asistanlık görevimi yapacağım. Sonra böyle birşey uygun görülürse tabii ki yardımcı olmaya çalışırım” dedi.

Özat, ailesiyle birlikte Almanya’da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, ”Ben de Türkiye’ye gittiğimde buraları özlüyorum. Köln’ü seviyorum. Bir Kölnlü olduğumu her zaman söylüyorum. FC Köln camiasına yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım” diye konuştu. (A.A)  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.