Uluslararası Nürnberg silah fuarı kapılarını açtı

Uluslararası Nürnberg silah fuarı kapılarını açtı

ABONE OL
18:48 - 03/03/2022 18:48
Uluslararası Nürnberg silah fuarı kapılarını açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fuara Türkiye’den 101 firma katıldı. Türkiye geçen yıl 837 milyon dolarlık ihracat yaptı.

Dünyanın en büyük ve önde gelen fuarlarından, Uluslararası Nürnberg Avcılık, Atıcılık ve Silah Fuarı (IWA 2022) kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Almanya’nın Nürnberg kentinde 4 gün boyunca 6 Mart tarihine kadar açık kalacak fuarda silah, silah bileşenleri, yay çekim, mühimmat, hazır giyim, hediye, açık moda, av malzemeleri, güvenlik sistemleri ve optik cihazlar gibi ürün kategorileri yer aldı. 1974’ten bu yana 47. kez düzenlenecek fuara 50 bini aşkın uzman ziyaretçi bekleniyor.

 

TÜRKİYE’NİN GEÇEN YILKI İHRACATI 837 MİLYON DOLAR

Fuara katılan Türkiye ihracatçılar Birliğinden yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin geçen yılki ihracatı 837 milyon dolar oldu. Yapılan açıklamada, pandemi döneminde Türkiye’nin ihracatının etkilenmediği bildirildi. Türkiye Dünya’ya en çok, tabanca, tüfek ve mühimmat ihracat etti.

MKE SİLAHLARI REVAÇTA

Fuarda yer alan Makine Kimya Endüstrisi standı, diğer Türk firmaları gibi, ilgi odağı olurken, MKE Avrupa temsilcisi Lütfi Avni Boz, dünyaca ünlü keskin nişancı piyade tüfeğinin çok büyük ilgi ördüğünü, Fuarda siviller yönelik silah, araç gereç tanıttıklarını söyledi.

HATSAN ANONİM ŞİRKETİ

Fuara iştirak eden Türk firmalarının başında gelen HATSAN firması kurucusu Abdullah Taşyağan ile oğlu Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Taşyağan Hürriyet’e verdikleri bilgide şunları söylediler.

„ İzmir’deki fabrika 35 bin metre karede 650 çalışanla üretim yapıyoruz. Üretimimizin yüzde 95’ini 106 ülkeye ihraç ediyoruz. Üretimin içinde çeşitli yarı otomatik av tüfekleri var. İnsanlar yaratıldığından beri silah kullanır. Ama av için ama kendini savunmak için. Müslüman alemi silahtan mahrum bırakılmıştır. Bizim hükümetimiz önümüzü açtı. Bakın Fuarda her köşede bir Türk firması var.

ZSR FİRMASI: FİYATLARDA ARTIŞ VAR

ZSR firması Patlayıcı sanayii A.Ş yönetim kurulu Başkanı Aziz Mimarlar, pandemi döneminde maliyetlerin arttığını, dolar bazında artış olduğunu söyledi.

 SARSILMAZ FİRMASI

Sarsılmaz firması ihracat menajeri Hakan Özadalı ‚da Türk savunma sanayinin teknik olarak ileri seviye ye geldiğini belirterek, fuarda, 1986 yılından bu yana önder firma olarak yer aldıklarını ve en çok ihracat eden firma olduklarını söyledi.

İWA FUARI GELİŞİP BÜYÜDÜ

IWA Outdoor Classics fuarı, son 47 yılda büyüyüp gelişerek temsil ettiği sektörler için uluslararası bir fuar seviyesine geldi. En son, 2019 yılında fuarı ziyaret eden 46,562 yüzde 62’sini yabancı ziyaretçiler oluştururken, fuar katılımcısı 1,562 firmanın da yüzde 80’i Almanya dışındaki 121 ülkeden katılım gösterdi.

Fuar, 03-06 Mart arası saat 09:00-18:00 arası, 06 Mart’ta ise 09:00-16:00 arası Nurnberg Messe fuar alanında ziyaret edilebilecek.

 FUARDA 111 TÜRK FİRMASI VAR

Fuara, Türkiye’den çeşitli sektörlerden, geçen yıllarda olduğu gibi 111 firma katıldı. Silahların yanı sıra, sadece Türkiye’de yetişen ve büyük ilgi gören ceviz ağacından yapılan dipçik taslakları da yer aldı. Dipçikler ceviz ağacının köküne yakın yerlerinden imal ediliyor ve yıllar boyu dayanıklılığını koruyor.

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.