Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi Başkanı Tahran'da

Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi Başkanı Tahran'da

ABONE OL
11:10 - 28/08/2020 11:10
Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi Başkanı Tahran'da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi Başkanı Rafael Grossi, incelemelerde bulunmak üzere İran’ın başkenti Tahran’da. İran’ın nükleer çalışmaları konusundaki en üst düzey ismi Ali Ekber Salihi, yaptığı açıklamada, Grossi’yle son derece yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Salihi “Görüşmemiz yapıcı geçti. Atom Enerjisi Dairesi’nin bağımsız ve profesyonel sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda uzlaştık. İran ve Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi arasında yeni bir sayfa açılacak” dedi.

İran’da 2000’li yılların başlarında nükleer silah üretmek adına kullanıldığından şüphelenilen iki tesise denetçilerin girmesini sağlamak adına İran’a giden Grossi de kurumun siyasi bir gündemle hareket etmediğini dile getirdi.

Grossi “İran’a karşı siyasi bir yaklaşım söz konusu değil. Ancak çözülmesi gereken konular var. Ama bu politik bir yaklaşım anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.