Ulusal Muhafızlar Kongre’yi Korumaya Devam Edecek

Ulusal Muhafızlar Kongre’yi Korumaya Devam Edecek

ABONE OL
23:43 - 10/03/2021 23:43
Ulusal Muhafızlar Kongre’yi Korumaya Devam Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Kongre binasını korumak için 2 bin 300 Ulusal Muhafız birliğinin iki ay daha Washington’da kalmasını onayladı.

Reuters haber ajansına göre bu sayı, halen Kongre binası etrafında devriye görevi yapan 5 bin 200 Ulusal Muhafız askerinin yaklaşık yarısı.

Ulusal Muhafız birlikleri, eski Başkan Donald Trump destekçilerinin 6 Ocak’ta Kongre’ye düzenledikleri saldırıdan bu yana etrafı yüksek demir parmaklıklarla çevrelenen Kongre binası civarında güvenlik görevlilerine destek veriyor.

Savunma Bakanlığı, Ulusal Muhafız birliklerinin 23 Mayıs’a kadar başkentte kalması konusundaki kararıyla ilgili açıklamasında, “Karar, talebin kapsamlı şekilde değerlendirilmesi ve güvenlikle ilgili olası etkileri gözönünde bulundurularak alınmıştır” ifadesine yer verildi. Uzatma talebi Kongre Polisi tarafından yapılmıştı.

Açıklamada ayrıca Bakanlığın önümüzdeki iki ay boyunca “şartlar elverdiği sürece” asker varlığının azaltılması için Kongre Polisi’yle işbirliği içinde olacağı bildirildi.

Adlarının gizli tutulmasını isteyen bazı Savunma Bakanlığı yetkilileri, Kongre binası civarında çok sayıda birlik bulundurulmasını gerektiren bir istihbaratın varlığından haberdar olmadıklarını dile getirdi.

Federal savcılar, 300’den fazla kişiyi, biri polis memuru toplam beş kişinin ölümüyle sonuçlanan 6 Ocak Kongre baskınına katılmakla suçluyor.

Tutuklananlar arasında Oath Keepers ve Three Percenters gibi silahlı milis gruplara mensup olanlar da var.

Pazartesi günü açıklanan bir rapor, Kongre binasının korunması için “portatif demir parmaklık” kullanılması tavsiyesini içeriyor. Kongre Polisi’nin 6 Ocak saldırısına hazırlıksız yakalandığı ayrıntısının da yer aldığı raporda ayrıca Washington’da benzer olaylara anında yanıt vermek için bir güç oluşturulması çağrısı yapılıyor.

Geçtiğimiz hafta Kongre binasına aşırı sağcı eylemcilerin saldırı düzenleme girişiminde bulunacağı kaygıları söz konusuydu. Ancak başkentte sadece küçük bir grup QAnon komplo teorisi destekçisinin toplandığı gözlendi.

VOA tarafından geçilen Ulusal Muhafızlar Kongre’yi Korumaya Devam Edecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ulusal Muhafızlar Kongre’yi Korumaya Devam Edecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ulusal Muhafızlar Kongre’yi Korumaya Devam Edecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.