Ulu Önder Atatürk Hamburg ve Lübeck’de anıldı

Ulu Önder Atatürk Hamburg ve Lübeck’de anıldı

ABONE OL
21:37 - 10/11/2020 21:37
Ulu Önder Atatürk Hamburg ve Lübeck’de anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

10 Kasım 1938 günü saat 09.05’te yaşamını yitiren Mustafa Kemal Atatürk, ölüm yıl dönümünün 82. yılında Türkiye’de olduğu gibi, Almanya’da da anıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ölümünün 82. yılında Kuzey Almanya’nın Hamburg ve Lübeck şehirlerinde anma günü etkinliği düzenlendi.

Hamburg’daki Anma

Hamburg’da ki anma günü etkinliği iş insanı Güven Polat’ın çağrısıyla gerçekleşti. Pandemi kurallarına uygun şekilde düzenlenen sembolik etkinliğe, Hamburg 1 kanalında Oriental Night programını sunan ünlü televizyoncu Bedo-Bülent Kayaturan, Alevi dedesi Ali Kara, Alevi Toplumu Hamburg Mitte başkanı Hülya Çağrı, iş insanı Bülent Baklavacı, aktivist Meral Balo katıldı.

İş insanı Polat Hafencity’de kendine ait olan eski tarihi binanın girişinde düzenlenen anma töreni esnasında yaptığı kısa konuşmada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde, onun aziz hatırasını rahmet ve şükran duygularımızla anıyor bu vesile ile başta Atatürk olmak üzere, milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygıyla yad ediyoruz” dedi.

Polat konuşmasının devamında, “ayrıca 9 Kasım 1938 Almanya’da Yahudi Soykırımı’nın başlangıcı olarak gösterilir. Bu kanlı saldırıların 82. yıl dönümünde bu günlere denk düşmektedir. “Kristal Gece” olarak adlandırılan 82 yıl önceki saldırılarda Almanya çapında bin 400’e yakın sinagog ve Yahudilere ait binlerce iş yeri ve ev tahrip edilmiş ve ateşe verilmişti” diye görüşlerini açıkladıktan sonra anma günü etkinliğine geçildi.

LÜBECK’İN KOBERG MEYDANI’NDA ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ!

Lübeck Türgem derneği Lübeck şehrinin tarihi Koberg meydanında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni düzenledi.  Tarihi meydanda Türgem başkanı Remzi Uysal’ın çağrısıyla bir araya gelen Atatürk’ü sevenler, başta Cumhuriyet’in kurulmasında şehit olanlar ve emeği geçenlerin anısına saygı duruşunda bulundular.  Meydanda saat 09:05 geçe yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Türgem’e ait dernek salonuna geçilerek birlikte kahvaltı yapılarak anma toplantısına devam edildi.

“Hamburg Muhtarı” Behçet Algan’da Ata’mızı Andı

Çevresinde Hamburg Muhtarı şeklinde anılan SPD’li üyesi sosyal demokrat Behçet Algan’da Hamburg’un Altona semtinde işlettiği kuaför dükkanında Atatürk’ü anma kervanına katıldı.  Atatürk’ün resminin bulunduğu özel kravatını takarak anmaya katılan Algan, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82. yılında bir kez daha minnet, saygı ve özlem duyguları içerisinde anıyoruz. Onun Cumhuriyetin kurulmasında yaktığı meşale, yüreklerimizde hala tüm sıcaklığıyla yanmaya devam ediyor” dedi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.