Ulu Önder Atatürk, Berlin`de saygı ve minnet ile anıldı

Ulu Önder Atatürk, Berlin`de saygı ve minnet ile anıldı

ABONE OL
13:45 - 10/11/2022 13:45
Ulu Önder Atatürk, Berlin`de saygı ve minnet ile anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 84‘üncü yılında Berlin Başkonsolosluk binasında yapılan bir törenle sevgi, saygı ve minnet ile anıldı.

Berlin Başkonsolosluğu Çevre ve Kültür öğretmeni Nilgün Çınar’ın sunumuyla başlayan tören, ATATÜRK ve silah arkadaşları ile bu topraklar için can vermiş aziz şehitlerin ruhları anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından hep birlikte okunan İstiklal Marşı ile devam etti.

Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, Başkonsolosluk çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile birlikte çok sayıda öğretmen ve vatandaşlarımızın hazır bulunduğu törende, Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök günün mana ve ehemmiyetin belirten konuşma yaptı.

Törende bir konuşma yapan Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, şunları söyledi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, daha sonrasında cumhuriyetin ilk yıllarında görev alan tüm ekibi, bizlere çok önemli ve kıymetli bir miras bıraktılar. Son derece sağlam, kökleri güçlü bir temel attılar. Onlardan sonra gelen nesillerin, bugün bizlerin, yarın, öbür gün çocuklarımızın, torunlarımızın vazifesi de aynı. Biz nasıl hissediyorsak, onlar da eminim aynısını hissedeceklerdir. Hedefimiz, bu temel üzerine daha iyisini, daha güzelini inşa etmeye, hiçbir zaman aralık vermeden devam etmek olacaktır. Şöyle yakın tarihimize bir bakın, Türkiye, bulunduğu coğrafyada, fırtınalı denizlerin ortasında büyük bir istikrar adasıdır. Bugün bile 300 kilometre kuzeyimizde yaşananları, sınırımızda yaşananları gözünüzün önüne getirin. Bütün yüklere ve badirelere rağmen, kökü dışarıda olan terör örgütlerinin bütün engellemelerine rağmen çok şükür Türkiye Cumhuriyeti Devleti her geçen gün dahada güçlenerek, bölgesindeki lider ülke olma vasfını pekiştiriyor. Bu noktada önemli olan şey, Ata’mızın bize bıraktığı mirasa dört elle sarılıp daha fazlasını yapmak için aklıselim ve sağduyuyla harekete etmek. Herkes kendi sahasında ve alanında yapabileceğinin en iyisini hedeflediği akılla harekete ettiği sürece, o birlikten doğacak kuvvet, sadece bireysel değil hem toplumsal hem de ulusal düzeyde bizlere şüphesiz daha fazla güç katacaktır. Bu vesileyle bir kez daha Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle anıyorum.”

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.