ÜLKE SPORUMUZUN LOKOMOTİFİ FEDERASYONLARI

ABONE OL
16:18 - 26/12/2021 16:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2021 yılını uğurlayıp 2022 yılına girdiğimiz bu günlerde; bir yıl gecikmeli de olsa yeni seçilen ve Olimpik spor dallarını oluşturan spor federasyonlarımızdan beklentilerimizi ve bu federasyonların yapmakla yükümlü oldukları konulara değinmek istiyorum. Bu federasyonlarımızın öncelikli görevleri neler olmalıdır? Hiç kuşkusuz bu soruya en güzel cevap; O spor dalının ülke düzeyinde geniş kitleler tarafından daha kolay ulaşılabilir bir spor dalı olmasını sağlayarak yaygınlaştırılmasına hizmet etmeleridir, ve yine ülkemizi ilgili spor dallarında, gerek yurt içinde ve gerekse yutt dışında  en güzel temsil edecek, özelliklede Olimpiyat Oyunları,  Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarılı sonuçlar alabilecek sporcularımızı belirleyip, eğitimlerini sağlamak, onları destekliyerek iyi sonuçlar ve dereceler almalarını sağlamaktır.

Tüm bu yukarıda söylediklerimizin nasıl hayata geçeceği konusu asıl üstünde durulması gereken en önemli noktalardır. Bu başarıları yakalamak için olmazsa olmazlardan ekonomik yapının  önemi büyüktür! Bu nedenle de Federasyonlarımızın bütçelerini olabilecek en üst düzeyde düzenlenmesi gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca söz konusu federasyonu dört yıl boyunca yönetecek, (güya  seçimle gelen!) kadrolarının iyi seçilmesiyle ve hiç kuşkusuz siyasetin sporu değil, sporun kendi yapısına uygun bir siyasetinin tesis edilmesiyle mümkündür.

Henüz seçilerek iş başına gelen bir çok federasyona ve yönetim kurullarına geçmeden önce mevcut olan seçim sistemi ile ilgili bir kaç söz söylemek ve ardından seçilen yöneticilere ilişkin düşüncemi paylaşmak her spor severin olduğu kadar bizlerinde hakkı olduğunu belirterek başlamak istiyorum.

Ülke düzeyinde sporu yöneten kadroları incelediğimizde (Spor il ve ilçe müdürleri ve hatta Spor genel müdürlüğündeki bir çok kişinin) büyük bir çoğunluğun, spor bilimiyle ilgili yakından uzaktan ilgisinin olmadığını ve bu kişilerin bir federasyon başkanını belirlenmesinde önemli bir oy çokluğuna sahip oldukları çok açık bir şekilde ortadadır! İşte tam burada söylenecek çok şey olduğunu düşünüyor ve ülke sporumuzun geleceği için üzülüyoruz.

Bu durumu burada yeri gelmişken belirtmeden geçemiyeceğim. Kişisel olarak ben ve benim durumumdaki bir çok arkadaşım hayatının hemen hemen tümünü, ilgili spor dalına adamış olmamıza rağmen o federayonun seçiminde oy kulanamamız ve ilgili olduğumuz spor dalının dahada gelişebilmesinde rol alamamamız oldukça düşündürücü olsa gerek? Bu durumun üzcü olduğu kadar bir o kadar da manidar olduğunu ilgililere aktarmak isterim. Çünkü ilgili spor dalındaki bilgi birikimi ve düşünceleri ile bir katkı koyabilecekleri kesindir.

Şimdi siz değerli okurlarıma sormak isterim; Böylesine bilgi ve birikimi olan insanları saf dışı bırakıp sporla sadece siyasi ilişkisi olan insanlarla Türk sporu nereye kadar götürülebilir? Ve yine buradan soruyorum spor biliminden uzak olan ya da ilgisi dahi olmayan kişiler o federasyonda niçin bulunurlar? Samimi duygularla tekrar ediyorum o kurulda ne iş yaparsınız?

Şayet söylediklerim doğru değilse! Önümüzde bir çok yarışma ve ardından üç yıl sonra yapılacak olan Paris Olimpiyat Oyunlarından alacağımız madalya sayısı ve başarılar bir önceki yarışmalardan ve  Olimpiyat Oyunlarından daha iyi sonuçlar almamız beklenmelidir! Kısacası alınacak sonuçların geçen yıllarda elde edilenlerin çok daha üstünde olmalıdır.

Kısacası; Yok şayet bizlerin söyledikleri doğru ise, bu durumda bu federasyon başkanları ve yöneticileri doğru seçilmemiş oldukları savının bir kanıtı olacaktır. Umarım ben yanılırım ve ülkemiz spor alanında daha güzel sonuçlar alır. Ancak her defasında olduğu gibi; ‘’Bu bahar olmadı umarız gelecek yaza’’ gibi kendimizi avutacak sözlerde kalmayız!

Her şeye rağmen, daha şimdiden 2022 yılının herkese ve doğal olarak türk sporu ve sporcusuna başarı dolu günler getirmesini diler saygılar sunarım. Kalın sağlıcakla……….

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.