ULAŞAMAYACAĞIN KADAR YÜKSEKTE SANDIĞIN KİŞİLER EĞİLEMEYECEĞİN KADAR ALÇAKTA OLABİLİYOR

ABONE OL
22:18 - 15/08/2021 22:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yaşadığımız bu hayatta. Gözümüzde gereksizce ve çok büyüttüğümüz insanlar aslında hiç de sandığımız kadar büyük olmadıklarını, onları tanıdıkça ve de birlikte zaman geçirdikçe, çok daha güzel anlayabiliyoruz.

Bazen bu durumlar bizleri hayal kırıklığına uğratabiliyor, bunlar bizlerin en büyük yaptığımız hatalarımızdır. Gözümüzde büyüttüğümüz her şey kendimizde küçük gördüğümüz bir şeyin yansımasıdır.

Bizler mutlaka hayatimizin belirli dönemlerinde hayal kırıklığına uğramışzir bunların sebeplerini bilmediğimiz için hayatimizin belirli gidişatlarını çözümleyemeyiz. Sebebi ise hayatımızda olan tüm insanlara büyük anlam yüklemektir bunların en büyük nedeni özgüven eksikliğidir. Ayrıca çokta gereksizdir. Özgüven eksikliği, kendini kabullenmeme küçük görme durumudur. Bazen yalnızlığımızın bizlere verdiği boşluktan dolayı hiç değmeyecek insanlara değer veriyoruz, bas tacı dost zannediyoruz. Çok yüceltiyoruz, inanıyoruz, içimizi döküyoruz. İyilikler yapıyoruz. Kendimizi adeta bu tür insanlara bağımlı hissediyoruz. Sonrada en çok ta fedakârlık yaptığımız insanlar bizi hayal kırıklığına uğratabiliyor; yeri geliyor bunlar. Arkadaşlarımız, yakın akrabalarımız, aile bireylerimiz olabiliyor.

Yaptığımız bunca iyiliklerden sonra kullanılmış duruma düşüyoruz; bunların en büyük nedeni bizlerin aşırı fedakâr öz güvensiz ve vicdanlı oluşumuzdan kaynaklanıyor.

Bizler böyle davranmaya devam ettiğimiz sürece insanlar bizlerden daha çok şeyler istemeye devam edecekler hiç önemsemeyecekler ve bizleri değersiz algılayacaklardır. Yaptığımız bunca fedakârlıktan sonra bizler geri çekilmeye başlayınca da kötü insan durumuna başlayıncaya O

Kadar kendimizi zorlayarak yaptığımız iyiliklerden vazgeçince hemen de değersiz ilgisiz insan haline geliyoruz. Neden peki değer verilmiyoruz değer veriyoruz hak etmeyenlere?

Eğer biz kendimizi sevseydik kendimizi değerli görüp önceliği kendimize verseydik, gücümüzü fark etseydik, özgüvenli olsaydık onlarda bize değer vereceklerdi. Yapmayalım arkadaşlar! kimseye gereğinden fazla değer vermeyelim. Bizleri olduğu gibi sevsin etrafımızdaki herkes. Biz olduğumuz için, ben olduğum için, siz olduğunuz için, sen olduğun için beklenti içine girmeden sevelim, değer verelim insanlara, yoksa tüm beklentiler bizleri çok büyük üzüntülere girmemize neden olabilir.

İnsanları giyimiyle kuşamıyla yaptıkları isleriyle doktormuş avukatmış mühendismiş işadamı zengin fakirmiş diye sınıflandırıp onlara karşı kendimizi küçük durumda görmeyelim. Hepimize yer var bu dünyada, kimse kimseden üstün değildir. Tek çıkar yol kendini sev, kendi isini al ve yalnız başında yola devam et birileri seni sevsin diye de uğraşma. Sen üzüntülerini tek başına kaldırıyorsan onlarda kaldıracaklar. Hayat size kendini değersiz hissettirecek insanların yanında vakit geçirmek için çok kısadır.

İnsanları gözünüzde büyütmeyin hayatınızda sürekli kalacak gibi insanlara davranmayın, keşke dememek içinde bir yolda siz çizin gidenleri. Basit insanları gözünüzde büyüterek, ucuz insanlar için pahalı bedeller ödemeyin. Hayat çok güzel ve kısa yasayın siz kimseye minnet etmeden de yaşayın. Kendinize gelin her şey sizdedir. Sizde baslar sizde biter her şey. Unutmayalım. Gülten Abacı

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.