Ukrayna’dan Türk SİHA’larıyla Tatbikat

Ukrayna’dan Türk SİHA’larıyla Tatbikat

ABONE OL
13:00 - 08/02/2022 13:00
Ukrayna’dan Türk SİHA’larıyla Tatbikat
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, ülkesinin 10 ve 20 Şubat tarihleri arasında Rusya’nın Belarus’ta düzenleyeceği askeri tatbikat karşılık olarak bir tatbikat yapacağını açıkladı.

Yerel bir televizyon kanalına konuşan Reznikov, Ukrayna ordusuna bağlı askerlerin sürekli olarak çeşitli tatbikatlar yaptıklarını bu çerçevede 10 Şubat tarihinde de yeni bir tatbikata başlayacaklarını söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanı açıklamasında bu tatbikatta Türk üretimi Bayraktar insansız hava araçlarının kullanılacağını ve ayrıca müttefik güçler tarafından yönlendirilecek tanksavar Javelin ve NLAW füzelerinin kullanılacağı bilgisini paylaştı.

Kısa bir süre önce Ukrayna’ya ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski arasında Baykar Teknoloji’nin insansız hava aracı (İHA) üretimi yapması için anlaşma imzalamışlardı.

Ukrayna sınırına 100 binden fazla asker yığan Rusya, 10 Şubat tarihinde Belarus’la ortak bir askeri tatbikat yapacağını açıkladı. Tatbikat gerekçesiyle Belarus’a çok sayıda asker ve mühimmat gönderen Rusya’nın olası bir operasyonda Ukrayna’ya karşı bir cephe de buradan açmasından endişe ediliyor.

VOA tarafından geçilen Ukrayna’dan Türk SİHA’larıyla Tatbikat haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna’dan Türk SİHA’larıyla Tatbikat haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna’dan Türk SİHA’larıyla Tatbikat haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.