Ukrayna’da Peş Peşe İstifalar

Ukrayna’da Peş Peşe İstifalar

ABONE OL
15:30 - 24/01/2023 15:30
Ukrayna’da Peş Peşe İstifalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna’da Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin yakınındaki üst düzey yetkililerin de aralarında bulunduğu bazı kişiler yolsuzluk iddialarının ardından peş peşe istifa ediyor.

Zelenski dün gece yaptığı video konuşmasında, “Bakanlıklarda ve diğer merkezi hükümet yapılarında, ayrıca bölgelerde ve kolluk kuvvetlerinde çeşitli düzeylerde yetkililerle ilgili bazıları bugün, bazıları yarın olmak üzere personel değişikliği kararları var” diyerek, yapılacak görev değişikliklerini duyurdu.

Zelenski’nin yardımcısı Mihailo Podolyak ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Başkan toplumu görüyor ve duyuyor. Ve halkın önemli bir talebine doğrudan yanıt veriyor; herkes için adalet” ifadesini kullandı.

Bu sabah istifa eden ya da görevden alınanlar arasında bir başsavcı yardımcısı, bir savunma bakan yardımcısı ve Zelenski’nin özel kalem yardımcısı bulunuyor.

İstifalar ve görev değişiklikleri, Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı’nın jeneratör alım ihalesinde 400 bin dolar yolsuzluk yaptığının ortaya çıkmasının ardından geliyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, birliklere gıda ve mühimmat tedarikinden sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Vyaçeslav Şapovalov’un gıda tedarikinde fazla ödeme yaptığına dair haberlerin basına yansımasının ardından istifa ettiğini bildirdi.

Başsavcı Yardımcısı Oleksiy Simonenko’nun görevden alınma gerekçesi ise açıklanmadı. Simonenko, İspanya’da tatil yaptığı için Ukrayna medyasında eleştirilmişti.

Zelenski, Ukraynalı üst düzey yetkililerin savaş devam ederken yaptıkları tatilleri eleştirerek, “Savaşı görmezden gelmek kimsenin göze alamayacağı bir lüks. Dinlenmek istiyorlarsa, kamu hizmeti dışında dinlenirler” dedi.

Zelenski’nin özel kalem yardımcısı Kirilo Timoşenko da istifa eden isimler arasında bulunuyor. Timoşenko, Zelenski’nin 2019 seçim kampanyasının yürütülmesine yardımcı olmuş ve son dönemde bölgesel politikaların denetlenmesinde rol oynamıştı.

Değişiklikler, Kiev’de savaş döneminde oldukça istikrarlı olan yönetimde nadir görülen bir sarsıntı olarak değerlendiriliyor.

Ukrayna-Rusya savaşının birinci yıldönümüne yaklaşılırken, kış koşullarının da etkisiyle her iki tarafın da savaş alanında ilerleme kaydedemediği basına yansıyor.

VOA tarafından geçilen Ukrayna’da Peş Peşe İstifalar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna’da Peş Peşe İstifalar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna’da Peş Peşe İstifalar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.