UKRAYNA’DA ABD-AB-RUSYA GÜÇ DENGELERİ SAVAŞI

ABONE OL
13:54 - 02/03/2022 13:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NATO siyasi mühendislikler ile yeni sömürüye hazırladığı alanlara örümcek ağı örüyor.  Öncesinden belirlediği ağına düşüreceği avını bekliyor. Ülkelerde din, mezhep, ulus, renk, milliyet, coğrafi etkinlikler olarak yakaladığı en zayıf yerden sızıyor. Ülkeler içine girerek ayrıştırıyor, çatıştırıyor, düşmanlaştırıyor. Ekonomik, siyasi olarak zayıflatıp yoksullaştırıyor. Askeri olarak ülkelerin stratejik konumuna üstler kuruyor.  Siyasi olarak yönetimleri dizayn ediyor. Ekonomik olarak yer altı, yer üstü zenginliklerini kullanıyor.

ABD, AB ve Balkan ülkelerinden devşirdiği Neo-Nazi çetelerine Rusya’dan intikam alma olanağı yaratacağının vaadinde bulundu.  Dedelerinin intikamını almaları için Ukrayna’da Rus düşmanlığı yayarak çeteleri silahlandırdı. Tiyatro ile, kendi kukla hükümetini kurdu.

“Soğuk savaş” milliyetçileri ABD’nin kapanına düştü. Suyu bulanan balık gibi, AB ülkelerinde Nazi artıkları kafalarını tek tek sudan dışarı çıkarmaya başladılar.

ABD-AB-Rusya it dalaşı, bu defa farklı coğrafyaya taşınarak, Ukrayna’yı savaş alanı yaptı. Demokrat görünümlü ülkelerde faşizm ve sosyalizm arasındaki mücadeleye “soğuk savaş” dönemi diyen faşist zihniyetler tekrar hortladılar, Hitlerin torunlarına intikam alma planları hazırlıyorlar.

 

SARI SAÇLI, MAVİ GÖZLÜ ÇOCUKLAR

Soru: Sarı saçlı mavi gözlü çocuk hayranlığı nedir?

Cevap: Hitlerin hedeflediği dünyada tek tip ırk şekli.

Bundan önce: Irak, Suriye, Afganistan, Libya…, da insanlığı din, mezhep, aşiretler üzerinden ayrıştırdılar.  Yüzbinlerce genç, yaşlı, çocuk öldü.  Bugün kalkıp, ABD-AB-RUS sermayedarları, Ukrayna’da ölen çocukları göz ve saç rengi üzerinden ölüleri ayrıştırıyorlar. Ölümleri ayrıştırıyorlar.

Onlara göre: Irak, Suriye, Afganistan’da, Bosna…, da ölen çocuklar sarı saçlı mavi gözlü değillerdi. Irak, Suriye, Afganistan…, halkı arabalara binmiyor, eşek, katır sırtında seyahat ediyorlar, medeni değiller ölmelerinde bir sakınca yok!

Evet! Bu anlayış tam da vahşi kapitalizmin anlayışıdır.

Onlar için: İnsanın, hayvanın, çiçeğin, böceğin, akarsuyun, güneşin, ayın, iklimlerin…, hiçbir önemi yok. Tek sevdikleri: Siyasi propaganda ile kamufle ettikleri, askeri birlikler ile korudukları sermaye güçleridir.

Mesele: Onlar için çocukların ölmesi değil.

Asıl mesele: Kendi sermayelerinin güçlenerek, kendi çocuklarına güçlü yönetimler devretme görevleridir.

AB ve Balkan ülkelerinden toplama Nazi çeteleri ile ABD güdümlü Ukrayna hükümeti kurduğu AZAK TABURU ile Rus etnik temizliğine başladı. ABD, bu temizlik harekâtı ile belirlediği stratejiyi uzun soluklu yönetti. Rusya’yı sahaya çekerek, dünya kamuoyunu öcü ile korkuttu.  Savaş ortamında NATO ülkelerinin kendi bacaklarına sarılarak korunmak isteme duygusunu yaratıp, ABD gücünü gösterme NATO’yu diri tutma hedefini kısmen gerçekleştirdi.

Rusya Ukrayna’da soğukkanlı ilerleyişinde sadece işgale odaklanmıyor. Aynı zamanda ortaya çıkan dünya ülkeleri siyasetini analiz ederek, pazarlıklar yaparak çeperini genişletiyor.

Bu savaş: Rusya, Ukrayna ve diğer halkların savaşı değil. Bu savaş ABD’nin Rusya’yı Odessa çayırlarında mindere çağırarak meydan okuma narasıdır.

NATO’yu canlandırarak, VARŞOVA PAKTI gücü oluşturup, dünyayı iki kutuplu yönetme girişimidir. Tek yönetim mühendisliğinin daha çok parçalar oluşumu yaratacağını gördü.  ABD iki başlı gerginlikten daha çok kazancı olacağını tespit eti.  ABD, bu hamlesi ile stratejik konuma ve zenginliklere sahip ülkeleri yanına alıyor.

Bu kargaşa içinde ABD-AB-Rusya Pazar savaşları tarafı olmak, insanlıktan çıkmak olur.

İnsani tutum: Sömürüye, işgale, çatışmalara, savaşlara, küresel yayılmacı politikalara karşı çıkmaktır. Dünya işçileri, emekçilerinin küresel sermayenin saldırılarına karşı örgütlenmesidir. Dünya yoksullarının, ezilen halklarının çalışma ve yaşam alanları içinde örgütlenerek uluslararası sınıf kardeşleri ile ortak sorunlarına ortak çözüm yaratma mücadelesini güçlendirmektir. Toplu saldırılara karşı topyekûn karşı duruş göstermektir.

Bu savaş: Rusya’nın Ukrayna’da yaşanan Rus etnik temizliğine Putin’in sahip çıkması değil.

Bu savaş: AB ve ABD’nin Ukrayna halkına sahip çıkması hiç değil.

Asıl mesele: Ukrayna’nın stratejik konumuna silahlar yerleştirip, kukla hükümetler ile zenginliklerine sahip olma savaşıdır.

Yürütülen kara propagandalar, dayanışma söylemleri, üzülme görüntüleri, kukla hükümetin vatanseverlik çağırılarının hiçbiri gerçekçi değil.

Rus ve Ukrayna halkını birbirine düşman edildi. Ukrayna’da bir tarafta Nazi çetelerinden oluşan AZAK TABURU çatışma sürdürürken, diğer tarafta, ÇEÇEN çeteleri NATO’ya karşı Ukrayna savunması yaptıklarını beyan ediyorlar.

Savaşta yoksul halklar, askerler ölüyor, zenginler kazanıyor.

Hadi hayırlısı…

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.