Ukrayna Tahılı Doğu Afrika’ya Ulaştı

Ukrayna Tahılı Doğu Afrika’ya Ulaştı

ABONE OL
11:47 - 06/12/2022 11:47
Ukrayna Tahılı Doğu Afrika’ya Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna’nın ihtiyaç sahibi ülkelere tedarik girişiminin bir parçası olan ilk tahıl sevkiyatı, Etiyopya’ya teslim edilmek üzere dün Cibuti’ye ulaştı.

Ukrayna’nın Etiyopya’daki büyükelçiliği, 25 bin tonluk “Ukrayna’dan Tahıl” sevkiyatının, Ukrayna’dan insani tahıl sevkiyatlarını finanse eden Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı çabasından ayrı olduğunu bildirdi.

Elçilikten yapılan açıklamada, 30 bin ton buğday taşıyan ikinci bir geminin ise gelecek hafta Etiyopya’ya doğru yola çıkacağı, üçüncü bir gemiye ise Somali’ye gitmek üzere 25 bin ton buğday yüklendiği belirtildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski geçen ay “gıda krizinden en çok etkilenen ülkelere” yardım etmeyi amaçlayan bu girişimi duyurmuştu. Ukrayna, Etiyopya, Sudan, Güney Sudan, Somali, Kongo, Kenya, Yemen ve diğer ülkelere 60’tan fazla gemi göndermeyi planladığını açıkladı.

Etiyopya, Somali ve Kenya’da milyonlarca insan yaşanan kuraklık nedeniyle açlık çekerken, Etiyopya ve Somali’deki çatışmalar gıda krizini daha da kötüleştirdi.

BM ve Türkiye arabuluculuğunda 22 Temmuz’da Ukrayna ve Rusya arasında tahıl koridoru anlaşması imzalanmış ve anlaşmayla savaştan sonra Ukrayna limanlarından tahıl, gıda ve gübre ihracatı yeniden başlamıştı.

Ukrayna limanlarından ihracatı kolaylaştıran tahıl koridoru anlaşmasının süresi geçen ay, 4 ay süreyle uzatılmıştı.

VOA tarafından geçilen Ukrayna Tahılı Doğu Afrika’ya Ulaştı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna Tahılı Doğu Afrika’ya Ulaştı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna Tahılı Doğu Afrika’ya Ulaştı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.