DOLAR

32,3791

0.18%
EURO

34,9963

-0.25%
ALTIN(gr)

2.324,14

0,22%
BİST 100

9065.25

0,22%
Ukrayna Savaşı Cep Telefonu Aksesuarlarını Vurdu

Ukrayna Savaşı Cep Telefonu Aksesuarlarını Vurdu

ABONE OL
21:56 - 01/12/2022 21:56
Ukrayna Savaşı Cep Telefonu Aksesuarlarını Vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş, Diyarbakır’daki cep telefonu aksesuar piyasasını olumsuz etkiledi. Kentte, “powerbank” olarak bilinen ve telefon şarj etmeye yarayan taşınabilir güç kaynağı sıkıntısı başladı.

Diyarbakır’daki aksesuar satıcılarının çoğu İstanbul’daki toptancılardan taşınabilir güç kaynağı alıyor. İstanbul’daki toptancılar yoğun talep nedeniyle ellerindeki ürünleri Ukrayna’ya ihraç edince, Diyarbakır’daki esnaf taleplere yanıt veremez hale geldi.

Böylece, geçen yıla kadar pandemi nedeniyle Çin’den malzeme alamadıkları için sıkıntı yaşayan aksesuar satıcıları, bu yıl da Ukrayna -Rusya savaşı nedeniyle taşınabilir güç kaynağı sıkıntısı yaşamaya başladı.

Diyarbakır’da özellikle kış aylarında sık sık elektrik kesilmesi nedeniyle, güç kaynaklarına daha çok köylerden talep oluyor. Ancak piyasada taşınabilir güç kaynağı bulamayan esnaf, taleplere yanıt veremiyor.

VOA Türkçe’ye konuşan esnaf, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirterek, hem kendilerinin hem vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.

Esnaf, dükkanlarında bulundurdukları bir ya da iki güç kaynağını da satmak istemiyor. Esnafa göre, internet sitelerindeki taşınabilir güç kaynağı satışları da gerçeği yansıtmıyor.

VOA tarafından geçilen Ukrayna Savaşı Cep Telefonu Aksesuarlarını Vurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna Savaşı Cep Telefonu Aksesuarlarını Vurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna Savaşı Cep Telefonu Aksesuarlarını Vurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.