UKRAYNA DİRENİYOR (MU?)

ABONE OL
13:55 - 02/02/2023 13:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerikancı medya, Ukrayna’da büyük bir halk direnişinin olduğunu söylüyor. Bu arada dünya kamuoyunu etkilemek için siviller, özellikle de kadınlar ve çocuklar üzerinden bir propaganda yürütülmekte.

İzlediğimiz kadarıyla Rusya ve Ukrayna arasında şiddetli çatışmalara tanıklık etmedik. Rusya, sivilleri korumak için özenli davranmakta. Atlantikçiler ise daha önce çıkardıkları savaşlarda olduğu gibi burada da Ukraynalıların ülkelerini terk etmeleri için özel bir çaba göstermekteler. “Rus saldırılarından kaçan siviller…” görselleri her şeyin önüne geçirilmekte. Tıpkı Suriye’de olduğu gibi. Atlantikçiler, bilinçli olarak savaş alanına çevirdikleri ülkelerde bir göç dalgası başlatıyorlar. Bu, dünyada demografik yapının değişmesine yönelik bir operasyon. Uzun süreli bir izlencenin belirtileri bu yapılanlar.

Ukrayna direniyor mu gerçekten. Ukrayna ordusunu ortalıkta çok fazla görmedik. Sivillerinse yalnızca televizyon görüntüleri var silah elde. Bütün umutları, ABD ve AB’nin askersel yardımı. Daha açıkçası Atlantik güçlerinin Ukrayna’da Rusya’ya karşı savaşmalarını beklemekteler. Bu, neredeyse olanaksız. Atlantik sözcüleri, defalarca Rusya’ya karşı savaşmayacaklarını belirttiler. Bol bol akıl vermekteler. Silah vereceklerini söylemekteler.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, dünyanın her yerindeki gönüllü savaşçılara çağrıda bulundu. Bu savaşçıların Ukrayna’ya gelerek lejyon ordularını oluşturacaklarını söyledi. Bu gönüllüler, ABD’nin paralı askerleri olan cihatçılar olmasın. Suriye, Libya, Irak, Yemen, Afganistan’ı kana bulayan gözü dönmüş katiller mi geliyor Ukrayna’ya? Böyle bir durumda bu güzel ülkenin taş devrine döneceğini tahmin etmek hiç de zor değil.

Cihatçıların bir kısmı, AB ülkelerinin yurttaşı. Bunların Ukrayna’ya gitmeleri çok kolay. ABD’nin değişik örgüt adları altında yıllardır dünyanın dört bir yanında savaştırdığı cihatçıları Ukrayna’ya taşıması söz konusu. Bu arada PKK da burada kullanılabilir efendilerince.

ABD ve AB’nin Ukrayna’ya göndereceği gelişmiş silahlar, PKK ve cihatçıların eline geçmesi büyük olasılık. Bu silahların daha sonra nerelerde kullanılacağı meçhul değil. Bu konuda en çok dikkat etmesi gereken ülke, Türkiye. ABD’nin el attığı her çatışma alanında benzer işler olmakta. Ukrayna’da farklı bir tutumun alınacağını düşünmek saflık. Bu nedenle Ukrayna yönetimi yol yakınken komşusu Rusya ile barışmalı. Ülkesini kan içici canilerin boy gösterdiği bir yere dönüştürmemeli. Bu tür bir savaştan en çok zararlı çıkacak olan Ukrayna’dır.

Rusların 64 km uzunluğundaki askersel konvoyu neredeyse tek sıra halinde Ukrayna içlerine gitmekte. Konvoy duruyor, yakıt molası veriyor. Konvoy türlü nedenlerle yolda beklemeler yapmakta. Ukrayna’da direniş varsa bu konvoya bugüne dek neden saldırı olmadı hiç? Ukrayna askerleri de güya silahlanan halk da tek mermi atmadı bu konvoya. Böyle açık bir hedefi görmezden gelen bir direniş dünyanın neresinde görülmüş?

Ukraynalı yöneticiler, düştükleri çukurdan çıkmalı. Sanırım Atlantik’le ilgili gerekli dersleri almışlardır. Atlantik, Ukrayna yöneticilerini kışkırtıp belanın içine soktu. Sonrasında ise yalnız bıraktı. Bu nedenle Ukrayna bin yılı aşan dostluğu, kardeşliği olan Rusya ile barışmalı. Yoksa Atlantik’e güvenerek bir savaş kazanılmaz. Çünkü bugüne dek kimse kazanmadı böyle bir savaşı.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.