“Uğur Mumcu Türkiye’nin namusuydu”

“Uğur Mumcu Türkiye’nin namusuydu”

ABONE OL
14:03 - 26/01/2023 14:03
“Uğur Mumcu Türkiye’nin namusuydu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kurucu Genel Başkanı Prof. Muammer Aksoy ve Gazeteci-yazar Uğur Mumcu Berlin’de anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği ADD Berlin-Brandenburg’un düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak katılan TBMM eski Başkan Vekili Uluç Gürkan, Berlinli Türklere “Berlin’deki 2. Mustafa Kemaller sizsiniz” dedi.

24 Ocak 1993 tarihinde, Ankara’daki evinin önündeki otomobiline yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990’da faili meçhul bir cinayetin kurbanı olan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kurucu Genel Başkanı Prof. Muammer Aksoy, Berlin’de anıldı.

ADD Berlin-Brandenburg’un, Türk-Alman İşverenler Birliği’nde (TDU) ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürkçü Aydın Cinayetleri’ başlığı altında düzenlediği anma etkinliğine TBMM eski Başkan Vekili Uluç Gürkan konuşmacı olarak katıldı.

 

Prof. Aksoy’un öğrencisi, Uğur Mumcu’nun dostu ve meslektaşı olan Uluç Gürkan, Türkiye’de devrimcilerin ve demokrasi sevdalıların işlenen cinayetlere ve haksız yere çarptırıldıkları hapis cezalarına rağmen susturulamayacağını söyledi.

“Uğur Mumcu Türkiye’nin namusuydu”

Salonu dolduran Türkiye kökenli Berlinlilere hem Prof. Aksoy hem de Uğur Mumcu cezaevinde aynı koğuşu paylaştıklarını belirtirken, “Muammer Aksoy’u da, Uğur Mumcu’yu da hapishaneye sığdıramadılar” dedi.

Uğur Mumcu’nun kendisinin Genel Yayın Yönetmeni olduğu Devrim dergisinde başladığı yazılarını Cumhuriyet gazetesinde sürdürdüğünü hatırlatırken, “Uğur Mumcu Türkiye’nin namusuydu” görüşünü de vurguladı.

 

 

Türkiye’de cinayete kurban giden Abdi İpekçi, Çetin Emeç gibi değerli gazeteci ve yöneticileri minnetle anarken, “Onları hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “İki Mustafa Kemal var. Biri ben, fert olan, fani olan Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal’den ise ancak ‘Biz’ diye bahsedebilirim. Yani sizler, çalışan köylü, uyanık, münevver, milliyetperver vatandaşlar. İşte o Mustafa Kemal ölmez” sözlerini de hatırlatan Uluç Gürkan, Berlinli Türklere “Berlin’deki 2. Mustafa Kemaller sizsiniz” dedi. Kaynak: Hürriyet Avrupa

ha-ber.com/Fotoğraflar/Mustafa Temel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.