***  UEFA’da hem üzüldük hem sevindik…

*** UEFA’da hem üzüldük hem sevindik…

ABONE OL
10:33 - 19/09/2008 10:33
***  UEFA’da hem üzüldük hem sevindik…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

UEFA’DA HEM ÜZÜLDÜK HEM SEVİNDİK

ANKARA – UEFA Kupası 1. turunda Beşiktaş, Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımını 1-0 yendi.

Turun ilk maçında rövanş için avantajlı bir skor amaçlayan Beşiktaş, ilk dakikadan itibaren golü düşündü. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Holosko ve Nobre’yi önde birlikte oynatarak gol aradı. Sahaya iyi yayılan ve boş alan bırakmayan Ukrayna ekibi karşısında Beşiktaş’ın temposu düştü. Maçın ilk yarısı da golsüz eşitlikle geçildi.
Beşiktaş, maçın ikinci yarısına daha derli toplu başladı. Duran topları iyi kullanan siyah-beyazlı takım, 48. dakikada Nobre’nin kafa vuruşunda gole yaklaştı. Bu pozisyonda kaleciyi geçemeyen siyah-beyazlılar, 51. dakikada Holosko ile gole ulaştı. Bu dakikadan sonra her iki takımın çabası gol getirmeyince Beşiktaş sahadan 1-0 galip ayrılarak rövanş için avantaj sağladı.

GALATASARAY 4-3 GALİP

UEFA’daki diğer temsilcimiz Galatasaray ise 12 oyuncusundan eksik gittiği Bellinzona deplasmanında sahadan 4-3 galip ayrıldı.
Sarı-kırmızılı ekip; 32. dakikada Lustrinelli’nin golüyle 1-0 geriye düştü. Bu dakikadan sonra gol için rakip kaleye yüklenen sarı-kırmızılı ekip 39. dakikada Kewell ile skora eşitlik getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi. Maçın ikinci bölümünün hemen başında Gürkan, ev sahibi ekibi bir kez daha öne geçirdi. Oyundan kopmayan Galatasaray’da Milan Baros 51. dakikada skoru 2-2 yaptı. Bellinzonalı oyuncu Gashi, 60. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Bu dakikadan sonra iyice rahatlayan sarı-kırmızılı ekip, 80 dakikada Milan Baros’un golüyle 3-2 öne geçmeyi başardı. Ancak 10 kişiyle mücadele etmesine rağmen oyundan kopmayan Bellinzona, 90. dakikada La Rocca’nın golüyle skoru 3-3 yaptı. Maçta son sözü Lincoln söyledi ve Galatasaray sahadan 4-3 galip ayrıldı.

KAYSERİSPOR İLE ÜZÜLDÜK

UEFA’daki bir diğer temsilcimiz Kayserispor ise güçlü rakibi Paris Saint Germain karşısında eski Fenerbahçeli Kezman’ın attığı golle 1-0 geriye düştüğü maçta 89. dakikada Toledo’nun golüyle beraberliği yakaladı. Ancak, 90 artı 1’de Luyindula’nın golüne engel olamayan Kayserispor sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.
Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.