DOLAR

32,3482

0.29%
EURO

35,1415

0%
ALTIN(gr)

2.307,15

1,31%
BİST 100

9079.97

1,31%
Üç Yılını Doldurmuş Sözleşmelilere Aday Memurluk Hakkı

Üç Yılını Doldurmuş Sözleşmelilere Aday Memurluk Hakkı

ABONE OL
00:18 - 29/11/2022 00:18
Üç Yılını Doldurmuş Sözleşmelilere Aday Memurluk Hakkı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda 3 yılını dolmuş sözleşmelilerin hemen aday memurluğa geçeceğini belirterek, “Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor” dedi.

Erdoğan, üç saat 45 dakikalık Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından kameralar karşısına geçti.

Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli olarak çalıştıkları için emeklilik gibi özlük hakları açısından devlet memurlarına kıyasla dezavantajlı olan sözleşmeli memurlara seslenen Erdoğan, “(Kamudaki sözleşmeli personel) üç yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Mahalli idareler dahil sözleşmeli personelin kadroya geçişlerinde üç yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak. Daha önceki kadro düzenlemesi dışında tutulmuş 227 bin kişi doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecek. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor” dedi.

Erdoğan ayrıca, “Kadroya geçen personel, kurumlar arası nakil hakkına dört yılın sonunda kavuşacak” bilgisini verdi.

Erdoğan’ın açıklamasına göre; sözleşmeli personel eğer devlet memurluğuna geçiş yapacaksa ilk önce aday memur olarak görev yapmak durumunda kalacak.

Aday memurluk ise, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 54 ile 57’nci maddeleri bölümünde tanımlandığı üzere “en az bir yıl en fazla iki yıl bu statüde kalan ve adaylığı süresince göreve başladığı kurum dışında başka bir kuruma nakli yapılamayan memur” anlamına geliyor.

Dolayısıyla kamuda sözleşmeli personel olanlar aday memurluğa geçiş yaptıktan sonra en az bir yıl en fazla iki yıl bu statüsü koruyabilirlerse sonrasında devlet memuru olabilecek.

Erdoğan’ın işaret ettiği kamudaki sözleşmeli personel ile ilgili yapılacak yeni düzenleme aynı zamanda belediyelerde çalışanları da kapsayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini duyurduğu yeni düzenleme ile kamudaki 424 bin sözleşmeli personelimiz isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecektir. Vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda, verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Çalışanlarımıza hayırlı olsun” mesajını paylaştı.

Bu arada Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuna değinerek, “Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız” ifadesini kullandı.

Enflasyon mesajıyla zincir marketlere denetim uyarısı

“Enflasyonun yılbaşından itibaren ciddi bir düşüş sürecine gireceği bir dönemin eşiğindeyiz” görüşünü de savunan Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gündeme taşıdığı zincir marketlerdeki gıda fiyatlarında aşırı artış tartışmasıyla ilgili denetim mesajı verdi.

Erdoğan, “Ortaya konan ithamlar yakından takip ediliyor. Ticaret Bakanlığımız, önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaktır” dedi.

Erdoğan, ayrıca iş dünyasına da seslenerek, “Yılın ilk yarısında 150 milyar lira yatırım kredisi kullandırma kararı almıştık. Bugüne kadar ülkemizin 60 farklı şehrinden 500’e yakın firma 75 milyar lira kredi kullandı. Yatırımcılarımızı, ihracata yönelik alanlar başta olmak üzere bu krediden istifade etmeye davet ediyorum” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Üç Yılını Doldurmuş Sözleşmelilere Aday Memurluk Hakkı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Üç Yılını Doldurmuş Sözleşmelilere Aday Memurluk Hakkı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Üç Yılını Doldurmuş Sözleşmelilere Aday Memurluk Hakkı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.