Twitter Trump’ın Hesabını Süresiz Olarak Askıya Aldı

Twitter Trump’ın Hesabını Süresiz Olarak Askıya Aldı

ABONE OL
14:52 - 09/01/2021 14:52
Twitter Trump’ın Hesabını Süresiz Olarak Askıya Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Donald Trump’ın resmi hesabı Twitter tarafından süresiz olarak askıya alındı. Twitter’dan yapılan açıklamada, ‘‘@realDonaldTrump hesabı tarafından yapılan son iletilerin ve bunların içeriğinin –bunların Twitter’da ya da Twitter dışında nasıl algılandıklarını göz önünde bulundurarak- daha fazla şiddeti teşvik etme riski karşısında süresiz olarak askıya alındığı belirtildi.

Açıklamanın kalanında ‘‘Bu hafta yaşanan korkunç olaylar çerçevesinde Çarşamba günü Twitter yönetmeliğinin daha fazla ihlal edilmesi durumunda bu adımı atabileceğimizi açıkça belirtmiştik. Kamu yararı çerçevemiz, halkın seçilmiş yetkililerden ve dünya liderlerinden doğrudan haber alabilmesini içerir. Bu çerçeve, kişilerin açık beyanda bulunma yetkisine sahip olması prensibi üzerine kuruludur. Ancak son yıllarda birçok kez bu hesapların kurallarımızdan üstün olmadığını ve Twitter’ın şiddeti ve diğer şeyleri teşvik etmek için kullanılamayacağını açıkça belirttik. Politikalarımız ve bunların uygulanması konusunda şeffaf olmaya devam edeceğiz’’ sözleri kullanıldı.

Açıklamada Başkan’ın aralarında 3 Kasım seçimlerinin galibi Demokrat Joe Biden’ın 20 Ocak’ta yemin edeceği törene katılmayacağını ilan ettiği Twitter mesajı da olmak üzere 8 Ocak tarihinde yazdığı iki mesajın ‘‘şiddete övgü’’ niteliğinde olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Trump hesabının kapatılmasına neden olan diğer mesajında ise ‘‘Bana oy veren 75 milyon müthiş Amerikalı vatansever, Önce Amerika ve Amerika’yı Yeniden Güçlü Yapacağız hareketi, gelecekte uzun bir süre ciddi bir söz hakkına sahip olacak. Hiçbir şekilde onlara saygısızlık edilemez ve haksız davranılamaz” demişti.

Twitter’dan yapılan açıklamada bu mesajın Trump’ın kendisinin seçimi kazandığına inananları desteklemeye, güçlendirmeye ve korumaya devam edeceğini gösterir nitelikte olduğu belirtildi.

Twitter daha sonra Başkan Trump’ın seçim kampanyasına ait @TeamTrump hesabını da askıya aldı.

Trump’ın Twitter’da 88 milyondan fazla takipçisi var.

Beyaz Saray henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Facebook da bu hafta başında Başkan Trump’ın hesabını en azından görev süresi sona erene kadar engellediğini açıklamıştı.

Kişisel hesabı askıya alındıktan sonra Trump resmi başkanlık hesabını kullandı: “Susturulmayacağım”

Twitter’ın kişisel hesabını askıya aldığı Başkan Donald Trump, resmi başkanlık hesabı olan @POTUS isimli hesabı kullanarak Twitter’dan mesaj paylaştı.

Bu hesaptan Trump’ın paylaştığı mesajlar çok kısa bir süre içinde silindi.

Başkan Trump’ın bu mesajı, VOA Beyaz Saray muhabiri Steve Herman’ın belirttiğine göre Beyaz Saray Basın Sözcüsü Yardımcısı Judd Deere tarafından Beyaz Saray muhabirlerine de gönderildi.

Yazdığı mesajlarda Trump kendisinin ve destekçilerinin susturulamayacağını söyledi ve başka web sayfalarıyla görüşmelerinin yanı sıra kendi iletişim platformlarını oluşturmak için çalışma içinde olduklarını ifade etti.

Twitter’ın ifade özgürlüğüyle bir alakası olmadığını belirten Trump, platformun sadece radikal sola özgürce ifade hakkı tanıdığını söyledi.

Başkan Trump mesajını “Takipte kalın” diye bitirdi.

VOA tarafından geçilen Twitter Trump’ın Hesabını Süresiz Olarak Askıya Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Twitter Trump’ın Hesabını Süresiz Olarak Askıya Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Twitter Trump’ın Hesabını Süresiz Olarak Askıya Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.