***  TÜSİAD Berlin’de temaslarda bulundu

*** TÜSİAD Berlin’de temaslarda bulundu

ABONE OL
03:59 - 23/01/2008 03:59
***  TÜSİAD Berlin’de temaslarda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TÜSİAD heyeti Almanya’da temaslarda bulundu

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ başkanlığındaki TÜSİAD heyeti Berlin’de temaslarda bulundu. Heyet, Berlin’deki temasları kapsamında Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ve Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile biraraya geldi.

Heyet, Steinmeier ile görüşmesinde Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılım sürecini gündeme getirdi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye’deki reform sürecinin, gelişen demokrasinin ve AB perspektifindeki kararlılığının, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Yalçındağ, TÜSİAD’ın bu sürecin sosyal ortağı olarak, Almanya’da ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde olduğu gibi, Türkiye’de de çeşitli çalışmalar yaptığını vurguladı. Toplantıda, AB liderlerinin Türkiye hakkındaki olumsuz söylemlerinin Türkiye’de tepkiye neden olduğu belirtilirken,  Türkiye’nin tam üyeliğine karşı çıkmanın AB’nin bir kurum olarak hukukuna ve varlığına ters bir durum oluşturduğu ve bunun TÜSİAD tarafından endişe ile izlendiği dile getirildi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Frank Walter Steinmeier’in Türkiye’nin AB üyelik sürecindeki desteği ve bu alanda devam eden işbirliği sonucunda, Almanya’nın taahhüdünün arkasında durmasının önemine de dikkat çekti.

TÜSİAD heyetinin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile görüşmesinde ise Almanya’da yaşayan Türk kökenli göçmenlerin entegrasyon sürecine değinildi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Alman hükümetinin yeni kurulan Bakanlık ile birlikte son dönemde entegrasyon konusunda atılan adımları, ulusal uyum planı çalışmalarını ve uyum zirvelerini, belirli hassas konularda çekincelerini korumakla birlikte, olumlu gelişmeler olarak gördüklerini ifade etti. Yalçındağ, bu gelişmelere rağmen, göç yasasındaki değişiklikler ile Türk kökenli göçmenlerin seçim malzemesi olarak kullanmasının, Türk toplumunun Almanya’ya entegrasyonunu olumsuz etkilediğini belirtti. Heyet ayrıca, entegrasyon konusunda TÜSİAD’ın projeler geliştirmekte olduğunu, bu projelerin bazılarında ortak çalışma olanakları olacağını vurguladı.

Heyetin Berlin temaslarına TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın yanısıra, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Boyner, Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Sancak, TÜSİAD Üyesi Jürgen Ziegler, TÜSİAD Genel Sekreteri Haluk Tükel, TÜSİAD AB Temsilcisi Bahadır Kaleağası, TÜSİAD Berlin Temsilcisi Alper Üçok ile Dış Politika Danışmanı Soli Özel katıldı. ha-ber.com-berlin

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.