*** ”Türklere yönelik vize uygulaması yanlış”

*** ”Türklere yönelik vize uygulaması yanlış”

ABONE OL
15:16 - 20/04/2009 15:16
*** ”Türklere yönelik vize uygulaması yanlış”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Türklere yönelik vize uygulaması yanlış”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’in 65. doğum günü davetine katılmak amacıyla hafta sonunda ziyaret ettiği Almanya’nın Hannover kentinde Alman gazeteciler için düzenlediği toplantıda, Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasını eleştirdiği bildirildi

Alman Haber Ajansı (DPA)’nın haberine göre Erdoğan söz konusu toplantıda vizenin ikili ekonomik ilişkilerin gelişmesine olumsuz etki yaptığını, bu sorunun çözümünden sonra ekonomik ilişkilerin çok daha hızlı bir şekilde gelişebileceğine inandığını söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa ve Orta Doğu arasında bir köprü olduğunu, AB’ye tam üyeliğinin, birliğin iç pazarını güçlendireceğini de ifade etti. Erdoğan, Türkiye’nin reform sürecini sürdürme kararlılığından şüphe duyulmaması gerektiğini ve bu konuda ”ev ödevlerini” yaptığını söyledi.

Almanya’da yaşayan yaklaşık 3 milyon Türk’ün ülkedeki toplumsal, siyasi ve kültürel yaşama uyum sağlamalarını desteklediğini de belirten Erdoğan’ın, Almanca öğrenilmesinin ihmal edilmemesi ve özellikle eğitim alanındaki sorunların giderilmesi gerektiğini ifade ettiği bildirildi.

Başbakan Erdoğan’ın ayrıca, Almanya’da eylül ayında yapılacak genel seçimlerde uyum ve Türkiye’nin AB üyeliği konularının seçim malzemesi yapılmaması uyarısında bulunduğu ifade edildi.

Bild gazetesi ise, Erdoğan’ın, yeni seçilen NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’i eleştirdiğini belirterek, ”İslamiyet’in peygamberine saygısızlık edildi. Bu kabul edilemez” şeklinde konuştuğu ifade edildi.

Rasmussen’e İslam ülkelerinin büyükelçilerini davet etmesini önerdiğini ve Rasmussen’in bunu yapmadığını da kaydeden Erdoğan’ın,”Bu sorunları çözemeyen bir kişi daha sonra NATO Genel Sekreteri olarak diğer farklı sorunları nasıl çözecek?” dediğini belirtti.

”Die Welt” gazetesi, Schröder’in Erdoğan’ı karşılamasını gösteren bir fotoğrafa yer vererek, davette tüm resmi konuşmaların kısa tutulduğunu, Erdoğan’ın da hiç bir siyasi söylemde bulunmadığını yazdı.


(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.