*** Türkler için ”Alo Sağlık” telefon hattı

*** Türkler için ”Alo Sağlık” telefon hattı

ABONE OL
20:50 - 19/08/2009 20:50
*** Türkler için ”Alo Sağlık” telefon hattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türkler için "Alo Sağlık" telefon hattı

Almanya’da Türkler için "Alo Sağlık" adlı telefon hattı kuruldu

Alman hükümetinin uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer’in himayesinde, Türk-Alman Sağlık Vakfı’yla tıbbi danışmanlık hizmeti veren MD Medicus adlı kuruluş ve City BKK adlı sağlık sigortası tarafından ortaklaşa kurulan telefon hattı, Başbakanlıkta düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı.

Bakan Böhmer, bu telefon hizmetiyle sağlık konusunda Türk göçmenlere yönelik yeni bir yol açtıklarını belirterek, özellikle velilerin, çocuklarını muayenelere götürebilmeleri ve aşılarla ilgili Türkçe bilgi alabileceğini ifade etti.

"Alo Sağlık" hattının ülkede yaşayan Türk çocuklarının sağlık durumlarının iyileştirilmesi açısından önemli bir adım olduğunu kaydeden Böhmer, bu hizmetin aynı zamanda bazı engellerin aşılmasına yardımcı olacağını ve uyuma katkı sağlayacağını söyledi.

Böhmer, çoğu zaman dil sorununun ve farklı kültürel anlayışların muayene için doktora gidilmemesine bile neden olabildiğine dikkati çekti.

Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, anne ve babaları Türk olan çocukların yüzde 65’inin önceden muayeneye gittiğini, bu oranın anne ve babaları Alman olan ve anne ya da babası Alman olan çocuklarda yüzde 86,2 olduğunu belirten Böhmer, Almanya’ya gelen yabancı çocukların, Almanya’da doğan yabancı çocuklara göre aşı olma oranının daha düşük olduğuna işaret etti.

Bu nedenle Türklere bu yeni hizmeti kullanmaları çağrısında bulunan Böhmer, "Çocuklarınıza aşı yaptırın ve onları önceden muayenelere götürün. Sağlıklı bir başlangıç, çocuklarınızın geleceği için önemli" dedi.

Türk Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Tekin de, Türklerin bu yeni hizmetle doğru bilgi alabileceğini, "Alo Sağlık" hattının ülke çapında duyurulması için de Almanya’daki Türk dernekleriyle bir araya gelerek tanıtma toplantıları düzenleyeceklerini belirtti.

City BKK Yönetim Kurulu Üyesi Herbert Schulz, kendi sağlık sigortalarına üye Türklerin Almanca konuşma konusunda sorun çektiğini gördüklerini, bu nedenle böyle bir telefon hattının kurulmasına iştirak ettiklerini söyledi.

MD Medicus kuruluşunun müdürü Frank Ratzlaff, bu yeni uygulamadan faydalanmak isteyenlerin pazartesi-cuma günleri arasında yerel saatle 10.00-18.00 arasında 0180-2282323 numaralı telefon hattını arayarak bilgi alabileceğini bildirdi.

 (A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.