”Türkiye’yle Birlikte Çalışmaya Devam Edeceğiz”

”Türkiye’yle Birlikte Çalışmaya Devam Edeceğiz”

ABONE OL
08:51 - 03/03/2021 08:51
”Türkiye’yle Birlikte Çalışmaya Devam Edeceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye’nin ABD’nin Ortadoğu’da ve özellikle de Suriye’de ortak çıkarlara sahip olduğu bir müttefiki olduğunu söyledi. Price’a günlük basın brifinginde, dün Twitter’dan yaptığı İdlib paylaşımının ardından ‘‘Türkiye ve Biden yönetimi İdlib’de birlikte çalışır mı?’’ sorusu yöneltildi.

Price soruya, ‘‘Türk müttefiklerimizle bölgede özellikle de Suriye’de ortak çıkarlarımız var. Ortak çıkarlarımızı gerçekleştirmek konusunda onlarla yapıcı şekilde çalışmaya devam edeceğiz’’ yanıtını verdi.

Price Pazartesi akşamı yazdığı Twitter mesajında ‘‘Bir yıl kadar önce 33 Türk askeri İdlib’de Esat rejimiyle Rus ve İranlı destekçilerinin zulmü karşısında masum sivilleri savunurken hayatlarını kaybetmişti. Onların fedakarlığını anarken ve onurlandırırken NATO müttefiki ortağımız Türkiye’nin yanında yer alıyoruz’’ sözlerini kullandı.

Suriye’nin İdlib bölgesinde 27 Şubat 2020’de düzenlenen hava saldırısında 33 Türk askeri hayatını kaybetmişti. Türkiye saldırıdan Suriye rejim güçlerini sorumlu tutmuş, Rusya ise Türkiye’nin o bölgede olmaması gerektiği açıklamasını yapmıştı. Saldırı Türkiye’nin Suriye’de yaşanan çatışmalardaki en büyük kaybına neden olmuştu. Saldırının ardından NATO özel bir oturumda bir araya gelmiş ve Türkiye’ye destek açıklaması yapmıştı.

VOA tarafından geçilen ”Türkiye’yle Birlikte Çalışmaya Devam Edeceğiz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ”Türkiye’yle Birlikte Çalışmaya Devam Edeceğiz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ”Türkiye’yle Birlikte Çalışmaya Devam Edeceğiz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.