*** Türkiye’yi tanıtacak kampanyalar yapılmalı

*** Türkiye’yi tanıtacak kampanyalar yapılmalı

ABONE OL
14:59 - 10/03/2009 14:59
*** Türkiye’yi tanıtacak kampanyalar yapılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Türkiye’yi tanıtacak kampanyalar yapılmalı"

Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK ) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen’in Türkiye’de yaptığı görüşmeler sonucunda, özellikle bu yıl  büyük ölçüde Alman turistin Türkiye’ye geleceği bilgisine ulaşıldı

Prof. Dr. Faruk Şen’in açıklamasına göre, geçtiğimiz yıl Türkiye’ye beklendiği gibi 5 milyon Alman turist gelmedi, bu sayı sadece 4 milyon 650 bin oldu. 2009 yılı Ocak ve Şubat aylarında gelen Alman turist sayısında 2008 yılına göre % 7’lik bir azalma oldu.

Prof. Şen, bütün bu gelişmeler ve Almanların bu yıl yurtdışına daha az çıkmak istemelerine rağmen Türkiye’ye Almanya’dan gelecek turist sayısında en fazla % 10’luk bir azalma olacağını söyledi. Prof. Şen, bu yıl Türkiye’ye 4 milyon 200 bin Alman turistin gelmesinin beklendiğini; gelecek turistlerin sosyoekonomik yapısının "daha üst sınıflardan" olmasının beklendiğini belirtiği açıklamasında,  "Türkiye, özellikle yapılan araştırmalara göre ilk kez orta sınıfın üst diliminden de büyük ölçüde ilgi görecek. Özellikle İstanbul’a önceki yıl sadece 450 bin Alman turist geldi. 2010 yılı kültür başkenti olan İstanbul’a bu yıl en azından 600 bin Alman turistin gelmesi konusunda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ciddi bir çalışma içine girmiş durumda. Türkiye, turizmde Akdeniz şeridinde en iyi otellere sahip bir ülke. Genç, heyecanlı ve işini severek yapan bir personel özellikleriyle Alman turistler için en iyi hizmeti verecek insan kaynağı yine Türkiye’de kalifiye olarak vardır. En önemlisi Türkiye’de, kalite ve fiyat denklemi çok iyi konumdadır.


Bu açıdan İstanbul başta olmak üzere, İzmir ve Ege Bölgesi’ne de büyük ölçüde turist gelmesini arzu etmekteyiz."

TAVAK olarak Ege Bölgesi’nin turistik zenginliğini önemsediklerini vurgulayan Prof. Şen; Alman turistlerin sadece Antalya’ya gelmesinin yeterli olmadığını, Türkiye’nin diğer güzelliklerinin de ön plana çıkarılması için kapsamlı tanıtım kampanyalarının organize edilmesinin bir gereklilik olduğunu sözlerine ekledi.
 

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.