Türkiye’ye yardım uçuşları sürüyor

Türkiye’ye yardım uçuşları sürüyor

ABONE OL
22:39 - 15/02/2023 22:39
Türkiye’ye yardım uçuşları sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Havaalanı yardım malzemeleri ile doldu taştı. Nürnberg Havaalanından İlk haftada depremzedeler için 15 ton hava kargosu taşındı.

Yardım malzemeleri her gün Türk Hava Yolları ile Nürnberg Havalimanı’ndan Türkiye’ye gidiyor. Yıkıcı depremden sonraki ilk haftada 15 ton civarındaydı ve önümüzdeki günlerde 20 tona kadar yük daha gelecek.

14 UÇUŞ YAPILDI

Şimdiye kadar 14 Türk Hava Yolları uçuşuna yardım malzemeleri tedarik edildi ve önümüzdeki günlerde 30’a kadar çıkması bekleniyor. Uçağın ambarında 200’den fazla jeneratör, 80 civarında fanlı ısıtıcı ve 40 ısıtma paneli, 50 paket battaniye ve çadır sevk edildi. Ayrıca 200’e yakın paket mama ve bebek bezi de bulunuyor. 200 uyku pedi de dahil olmak üzere diğer malzemeler depolarda mevcuttur.

Bir hafta önce ilk yardım uçuşunda, İstanbul’dan Adana’ya seyahat eden RKT kurtarma servisinden beş kriz çalışanı ve ekipmanları vardı.

Nürnberg Havalimanı, havayolu, nakliye komisyoncusu, sorumlu makamlar ve diğer ortaklarla yakın işbirliği içinde hava taşımacılığının hazırlanmasına ve yüklenmesine destek olmakta ve böylece acil durumun aşılmasına katkıda bulunuyor.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜNRNBERG

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.