*** Türkiye’ye sınırları açalım ve AB’ye alalım

*** Türkiye’ye sınırları açalım ve AB’ye alalım

ABONE OL
22:41 - 08/09/2010 22:41
*** Türkiye’ye sınırları açalım ve AB’ye alalım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türkiye’ye sınırları açalım ve AB’ye alalım

Almanya Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü (DIW) Başkanı Klaus Zimmermann, Türkiye’ye sınırların açılmasını ve Türkiye’nin AB’ye alınmasını istedi

Zimmermann, Hamburger Abendblatt gazetesine yaptığı açıklamada, Müslümanları eleştiren Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin’in başlattığı tartışmanın ne kadar faydalı olduğu yönündeki bir soruya karşılık, uyum politikasındaki ihmallerin çok sayıda kişi tarafından ele alındığını, ancak Sarrazin’in vardığı sonucun yanlış olduğunu belirtti.

Bunun bir din sorunu değil, eğitim ve köken sorunu olduğunu ifade eden Zimmermann, ”Türkiye büyük bir ülke. İstanbul’daki iyi eğitimli Türkler daha çok ABD’ye göç ederken, Almanya’ya kırsal kesimden göçmenler geldi. Sarrazin’in, ‘bir sorun olduğu’ fikrini paylaşıyorum. Ancak bundan çıkardığım şu: Türkiye’ye sınırları açarsak ve bu ülkeyi AB’ye alırsak durum iyileşir. Göçmenlerden yine de eğitim almalarını ve uyum sağlamalarını isteyeceğiz, ancak uyumun başarılı olması için bizim de bir şeyler sunmamız lazım” ifadesini kullandı.

Sarrazin’in düşünce özgürlüğü çerçevesinde görüşlerini dile getirdiğini ifade eden Zimmermann, ancak Sarrazin’in bunu biraz sivri dille yaptığını, fakat kendisinin ırkçı olmadığını belirtti.

Almanya’da 2015 yılından itibaren her yıl 250 bin çalışanının istihdam piyasasından ayrılacağını ve 3 milyon, özellikle kalifiye işgücüne ihtiyaç olacağını kaydeden Zimmermann, aynı zamanda çalışanların yaşlanacaklarını ve kalifiye eleman sayısının azalacağını bildirdi.

Zimmermann, ekonominin uzun vadeli güvence altına alınması için Kanada ve Avustralya’da olduğu gibi bir an önce puan sistemine geçilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkeye göç alınmasının istihdam piyasasının taleplerine göre belirlenmesi gerektiğini belirten Zimmermann, Almanya’nın ekonomik gücünün kalıcı olması için yılda en az 500 bin insana ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

(aa) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.