„Türkiye,Türkler dostumuz ve böyle kalacak “

„Türkiye,Türkler dostumuz ve böyle kalacak “

ABONE OL
14:04 - 02/04/2023 14:04
„Türkiye,Türkler dostumuz ve böyle kalacak “
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

DİTİB Nürnberg’in iftar yemeğini büyük ilgi gördü. Iftar’da Bavyera Başbakanı Markus Söder ile eski Başbakan Günther Beckstein’da hazır bulundu.

DİTİB’e bağlı Nürnberg Eyüp Sultan Camii tarafından İftar Sofrası düzenlendi.

İftar sofrasında, Bavyera Başbakanı Markus Söder, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, eski eyalet başbakanı Dr. Günther Beckstein, Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan, Eyalet Milletvekilleri Arif Taşdelen (SPD) ve Jochen Kohler (CSU), TİN, UİD, MÜSİAD, TİAD, TİM e.V, Türk-Alman Tabipler Birliği gibi sivil toplum kuruluşları, yerel yöneticiler ve dini cemaatlerin temsilcileri ile çok sayıda davetli bir araya geldi.

Programın sunuculuğunu yapan TIN (Türk İnisiyatif Nürnberg) Sözcüsü İsmail Akpınar, „Bavyera Başbakanı Dr. Markus Söder, Nürnberg Eyüp Sultan Camii’nin davetine ilk defa katılmadı. Bundan 25 yıl önce de CSU Bavyera Gençlik Kolları (Junge Union) Başkanı ve Eyalet Milletvekili olarak bir etkinliğe katıldı. Hemen hemen her programımıza katılan Sayın Söder aslında tam bir DİTİB dostu“ dedi. Dernek Başkanı Hasan Aslan’da “Depremden hemen sonra Nürnberg ve çevresinden toplanan 50 TIR dolusu yardım malzemesi ile battaniye, jenaratör gibi yaklaşık 30 ton yardım TIR’lar ve THY sayesinde bölgeye ulaştırıldı. Bu konuda maddi ve manevi destek sağlayan Bavyera eyalet hükümeti ile Nürnberg belediyesine de ayrıca teşekkür ediyoruz “dedi.

Programa katılıp bir konuşma yapan Başbakan Markus Söder de “Depremle ilgili görüntüleri ekran başında takip ederken gözyaşlarıma hakim olamadım. İnsanlar, tüm birikimlerini yaşanan iki depremle bir anda kaybetti. Sizin acınız bizim acımız. Sizin yaranız bizim yaramız. Dostluk ve kardeşlikler her şey düzgün giderken değil insan sıkıntı yaşarken belli olur. Bu zorlu günlerde sizlerle birlikte olmaya, birlikte yaraları sarmaya devam edeceğiz “dedi.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerle ilgili de konuşan Söder, “Bir başbakan olarak buradayım ve sizlere söz veriyorum seçimlerin sonucu ne olursa olsun kazanan yine insanlık ve kardeşlik olacak. Asırlardır devam etmekte olan işbirliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi seçimlerden sonrada devam ettireceğiz. Dostluk ve kardeşliğimizi kimse bozamaz. Türkiye ve Türkler dostumuz ve böyle kalacak “dedi.

Başkonsolos Serdar Deniz, emeği geçenlere teşekkür ederken eski eyalet başbakanı Günther Becstein’de 50 defa Türkiye’ye gitmiş birisi olarak Nürnberg-Antalya, Schwabach-Kemer gibi kardeş şehir ilişkilerinin, Türk-Alman Tabipler Birliği birlikteliğinin iki ülke ve toplum arasında kaynaşmaya katkı sağladığını Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan Camii’nin bunun lokomotifi olduğunu söyledi.

Program, din görevlisi Demirhan Türkoğlu’nun Kur’an-ı Kerim, Veli Boyun’un Ezan-ı Şerif’i okuması, yemek ikramı ve yapılan yemek duası ile son buldu.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.