Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Göreve Başladı  

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Göreve Başladı  

ABONE OL
18:50 - 18/03/2021 18:50
Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Göreve Başladı  
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan göreve başladı.

Güven mektubunu Dışişleri Bakanlığı’na sunduğu gün Washington’da görevli Türk basın mensuplarıyla bir araya gelen Büyükelçi Hasan Murat Mercan, iki ülke ilişkilerinde diyaloğun artacağı mesajı verdi.

Türk- Amerikan ilişkilerinde politikaların Ankara’da ve Washington’da belirlendiğine vurgu yapan Mercan, “Büyükelçi’nin görevi Türkiye’nin belirlediği politikalar ve siyaset çerçevesi içinde, ilişkileri – o çerçeve içinde kalmak şartıyla – en iyi şekilde kurmak, en iyi şekilde anlatmak” diye konuştu.

‘’Bu bağlamda bizim Büyükelçilik olarak üzerimize önemli görevler düşmektedir’’ diyen Mercan, birinci görevinin, özellikle hükümetler ve parlamentolar arası ilişkilerde aracı olmak, bu ilişkileri karşılıklı geliştirmek ve Türkiye’nin tezlerini ve pozisyonunu muhataplarına anlatmak olduğunu söyledi. Mercan, ”Bu çerçeve içinde Büyükelçiliğimiz daha önce olduğu gibi bundan sonra da her türlü girişimde, her türlü çaba içinde olacaktır” diye ekledi.

Türkiye’nin yeni Washington Büyükelçisi Murat Mercan, Ankara-Washington hattında ikili ilişkiler kadar bölgesel ortak çıkarların da önemli olacağını kaydetti. Büyükelçi Mercan, Türkiye’yi ve ABD’yi ilgilendiren tüm konularda da diyalog yolunun kapısını açık tutacaklarını belirtti. Mercan, düşünce kuruluşlarıyla da diyaloğu arttmayı arzuladıklarını söyledi.

İki ülke arasında yaklaşık 21 milyar dolar tutarında ticari faaliyet olduğunu hatırlatan Mercan, bir büyükelçinin performansının, siyasi ilişkilerdeki rolü kadar ekonomik ilişkilerdeki başarısıyla da değerlendirilmesi gerektiği yönündeki görüşünü ifade etti.

Mercan, bir diğer öncelik konusunun da Türkiye’nin, Türk kültürünün, Türk tarihinin anlatılması olduğunu dile getirerek, iki ülke halklarının birbirini tanıması, anlaması, birbirlerinin değerlerini öğrenmesinin amaçlanacağını söyledi.

Mercan, Washington’a atanmadan önce Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi olarak görev yapıyordu.

VOA tarafından geçilen Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Göreve Başladı   haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Göreve Başladı   haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Göreve Başladı   haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.