*** ”Türkiye’nin üyeliği çok farklı olacaktır”

*** ”Türkiye’nin üyeliği çok farklı olacaktır”

ABONE OL
19:26 - 29/05/2009 19:26
*** ”Türkiye’nin üyeliği çok farklı olacaktır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Türkiye’nin üyeliği çok farklı olacaktır” 

Mustafa Ünal başkanlığındaki TBMM Türk-Alman Dostluk Grubu heyeti, Almanya’nın başkenti Berlin’de Alman Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert tarafından kabul edildi

Görüşmede ağırlıklı olarak, İstanbul ve Macaristan’ın Pecs kentinin gelecek yıl "Avrupa Kültür Başkenti" olacağı için kültürel ilişkiler ele alındı.

Lammert görüşmede, Türkiye’nin AB üyeliğine de değinerek, "Türkiye’nin üyeliği her halükarda bugüne kadar olan AB genişlemelerinden çok daha farklı olacaktır" diye konuştu.

Lammert, üyelik müzakerelerinin sonucu ne olursa olsun, farklı görüşlere rağmen AB ile Türkiye arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

İstanbul ve Macaristan’ın Pecs kentinin gelecek yıl "Avrupa Kültür Başkenti" olacağını ve kendisinin de mayıs ayı başında İstanbul’da TBMM ve Macar parlamentosunun başkanlarıyla bir araya geldiğini hatırlatan Lammert, "Bu proje, kültür başkenti yılından da öte çok büyük öneme sahip olacaktır. Kültürel ilişkiler uzun vadede ticari ilişkilerden daha önemlidir" dedi.

Mustafa Ünal da Türkiye ve AB’nin, verdikleri sözlerde durmaları gerektiğini belirterek, müzakere muhataplarından, şimdiden müzakere sonuçlarıyla ilgili olarak yapılan açıklamalara rağbet etmeyip, bu tür söylemlerden olumsuz yönde etkilenmemelerini istedi.

Ünal ayrıca, İstanbul’un "Kültür Başkenti" olarak çok uygun bir kent olduğunu, bu şehirde farklı kültürlerden insanların barışçı şekilde bir arada yaşadıklarını kaydetti.

(A.A) Evren AYDEMİR

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.