TÜRKİYE HALKLARININ GÜNDEMİ BAŞÖRTÜSÜ MÜ?

ABONE OL
10:29 - 05/10/2022 10:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kılıçdaroğlu’nun helalleşme ile rakip kale savunma hattını aştı. Sol açıktan başörtünün yasal güvence altına alınması atağı geliştiriyor. Bu serüven, CHP’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün Laik Demokratik Cumhuriyetten ilkeleri ile çelişir mi? Bu Kılıçdaroğlu, CHP yönetimi ve üyelerin sorunu.

Neden başörtüsü atağı?

“Başörtüsü yasal güvence altına alındığında siyasette kullanılmasına son verilecek.” Sempatik söylem ile Laik- Muhafazakâr partiye kazanım hedefleniyor.

Peki, bu çıkış başörtü üzerinden siyasi nemalanma değil mi?

Elbette her insan giyim, yaşam, düşünce…, olarak kendini özgürce ifade etmelidir. Farklılıklarına hoşgörü göstererek birlikte kardeşçe yaşamı sürdürmeliler.

Siyasilerce ülke gündemi haline getirilmemeli.

Öncelik; Siyasi partilerin, din, ulus, milliyet, mezhep üzerinden siyaset yapmamalarını yasal güvence altına almak olmalı.

Kılıçdaroğlu, helalleşme açılımı sonrası, başörtünün yasal güvence altına alınması teklifi ile Cumhurbaşkanlığı adaylığı yolunda tümsekleri dozerler ile düzleyerek engelleri kaldırmak istiyor.

Kendisine yöneltilen “Alevi, Laik, Kürt…” tanımlamaları ile tedirgin. Altılı masada elini güçlendirmek adaylığını garantilemek için Muhafazakârların sempatisini kazanmak istiyor.

Hal böyle ilerlerken; 22-23 ve 24. Dönem CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt savunma hattında pas dağıtıyor.  Kılıçdaroğlu’nun şeceresini ortaya çıkarıyor. Kılıçdaroğlu’nun ezbere Kuran okuduğunu, Cami’de namaz kıldığını, haç görevini yerine getirdiğini, Seyit ve Türkmen olduğunun söylüyor.

Oysa tarih sayfaları “Kureyş, İslam peygamberi Muhammed’in mensup olduğu Arap kabilesidir” yazar.

Ensar Öğüt’ün, soyağacı tespiti, Atatürk döneminin CHP’si ile bu dönemin CHP ’sinin çelişkisi kadar derin.

Bahçeli’nin istediği DNA testinin açıklaması Opr. Dr. Turan Çömez’den gelir mi?

 

İktidarı hedefleyen muhalefet partisinin Genel Başkanı olması sebebi ile Türkiye halkları soruyor:

     

  1. Kılıçdaroğlu, okulları, hastaneleri kamulaştırılması, eğitim ve sağlığın parasız olmasının güvence altına alınması teklifini neden vermez?
  1. Kılıçdaroğlu, her çocuğun anaokuluna gitmesi, her vatandaşın barınma, beslenme, sosyal yaşamının devlet güvencesine alınması teklifini neden vermez?
  2. Kılıçdaroğlu, binlerce kadın; eşleri, erkek arkadaşları, sevgilileri, erkek kardeşleri, babaları…, tarafından katledilirken, her alanda kullanılan başörtüyü tekrar gündeme neden taşıdı?
  3. Kılıçdaroğlu, milyonlarca işsiz, iş ve sosyal güvencesi olmadan kölelik koşullarında çalışan işçi ve memurların hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması neden görmez?
  4. Kılıçdaroğlu, eşit işe eşit ücret hakkının yasal güvence altına alınması için neden girişimde bulunmaz?
  5. Kılıçdaroğlu, topraksız köylüye toprak verilmesini neden yasal güvence altına alma teklifi vermez?
  6. Kılıçdaroğlu, partisinde aidat dışında para ödemeden, üyelerin seçimi ile her üyenin Milletvekili, Belediye başkanı adayı olmalarını neden güvence altına almaz?

… Ülkede, ayrışma, kamplaşma, açlık, yoksulluk, ekonomik çıkmaza sürüklenirken Kılıçdaroğlu çözüm olarak başörtüsünü mü seçti?

Bunlara benzer toplumsal sorunları sıralaya biliriz. Ancak hatırlatılma babında bu kadarı yeterli olacağını düşünüyorum.

Mesele: Elinde beyaz bayrak, muhafazakâr seçmen ile hasbihal olması birey olarak Kılıçdaroğlu’nun kendi kararı. Bize saygı duymak düşer.

Asıl mesele: İktidara yürüdüğünü iddia eden Genel Başkan soyut gündem ile oy devşirme  yerine; eğitim, sağlık, beslenme, barınma, sosyal yaşam…, taleplerinin  yasal güvence altına alınmasını hedeflemeli.

Hadi hayırlısı…

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.