*** ”Türkiye’nin lokomotifi haline geldik”

*** ”Türkiye’nin lokomotifi haline geldik”

ABONE OL
21:27 - 17/05/2009 21:27
*** ”Türkiye’nin lokomotifi haline geldik”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Türkiye’nin lokomotifi haline geldik”


Türkiye Gemi İnşa Sanayiciler Birliği’nden (GİSBİR) beş kişilik bir heyet, Almanya’nın Hamburg kentinde bir dizi temasta bulundu

Heyet üyeleri, Türkiye gemi inşa sanayi sektörünün Türkiye’nin lokomotifi haline geldiğini belirterek, özellikle son 5 yılda Türkiye’nin bu sektörde çok önemli gelişmeler kaydettiğini söylediler.

Hamburg’ta bulunan GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bayrak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Konsey Başkanı Kenan Torlak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Selah, Genel Sekterer Sühey Demirtaş ve Alman Lloyd şirketi temsilcisi Ahmet Taşdemir’den oluşan heyet, Lloyd şirketi, Alman Armatörler Birliği, Alman Gemi İnşa Sanayiciler Birliği ve Alman Yat İmalatçılar Birliği temsilcileriyle görüştü.

Demirtaş, görüşmelerden sonra yaptığı açıklamada, ”İran ve Kanada ziyaretlerinden sonra 3 bin 400 adet gemiyle dünyanın en büyük ve en genç deniz ticaret filosuna sahip ve 1300 adet gemiyle dünyada en fazla gemi siparişi bulunan Almanya’nın Hamburg kentinde önemli görüşmelerimiz oldu. Görüşmelerimizde mevcut küresel krizin etkilerini yoğun bir şekilde hisseden Almanya’yla yeni gemi inşasına yönelik potansiyeller ve gemilerin karşıklı bakım-onarımı konularında görüş alış verişinde bulunduk” dedi.

Görüşmelerde ayrıca, GİSBİR’in Avrupa Gemi İnşa Sanaycileri Birlikleri’nin ortak platformu olan CESA’ya üye olma konusunun Alman Gemi İnşa Sanayiciler Birliği tarafından ”ısrarla” gündeme getirildiğini belirten Demirtaş, söz konusu bu üyeliğin gerçekleşmesi durumunda iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da pekişeceğine inandığını ifade etti.

Demirtaş, ”2008 rakamları itibarıyla sadece yeni gemi inşa ihracat girdisi 2,64 milyar Dolar olan Türkiye gemi inşa sanayinin dünyada söz sahibi olmaya, ülkemize döviz kazandırmaya ve insanımıza istihdam yaratmaya devam etmesi için Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği olarak mevcut fırsatların iş birliğine dönüştürülmesi hususundaki gayretlerimiz devam edecektir” diye konuştu.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.