Türkiye’nin AB üyelik süreci

Türkiye’nin AB üyelik süreci

ABONE OL
12:52 - 05/04/2014 12:52
Türkiye’nin AB üyelik süreci
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin AB üyelik süreci

Avrupa’daki muhafazakar partilerin Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde liste başı adayı eski Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, AB’nin Türkiye ile üyelik müzakerelerini durdurması önerisine karşı çıktı.

Alman Hrıstiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) Berlin’de düzenlenen kongresinde, Türkiye’nin AB üyelik süreci de gündeme geldi.

Alman Haber Ajansı DPA’nın haberinde, muhafazakar partilerin AP seçimlerinde liste başı adayı Jean-Claude Juncker’in, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin durdurulması fikrine karşı çıktığı ve ”Müzakereleri Erdoğan ile değil, Türkiye ile yürütüyoruz” dediği belirtildi.

Üyelik müzakerelerinin kesilmemesi, aksine sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Juncker, “yıllardır kaydedilen reform ve ilerlemelerin ardından son aylarda Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde geri adımlar attığını” savundu.

“Türkiye’nin AB üyeliğinin kısa vadede mümkün olmadığını, bunun için daha uzun bir süreye ihtiyaç olduğunu” söyleyen Juncker, Türkiye’nin üyelik için koşulları yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Bu arada Hessen eyaletinden verilen bir önergede, Türkiye ile Avrupa Birliği müzakerelerinin durdurulması istendi. Türkiye’de Twitter’a ilişkin getirilen erişim engellemesinin gerekçe gösterildiği önerge, komisyon tarafından reddedildi.

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.