Türkiye’den Üçlü Mekanizmaya Süresiz Erteleme

Türkiye’den Üçlü Mekanizmaya Süresiz Erteleme

ABONE OL
21:29 - 24/01/2023 21:29
Türkiye’den Üçlü Mekanizmaya Süresiz Erteleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurusunun ardından Türkiye’nin bu ülkelerden terör örgütleri konusunda talepleri ve NATO üyeliklerine onayıyla ilgili üç ülke arasında yürütülen görüşmeler tıkandı. Şubat’ta yapılması planlanan üçlü mekanizma toplantısı Türkiye tarafından süresiz ertelendi

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurusunun ardından Türkiye’nin bu ülkelerden terör örgütleri konusunda talepleri ve NATO üyeliklerine onayıyla ilgili olarak üç ülke arasında yürütülen görüşmeler tıkandı. Şubat ayında yapılması planlanan üçlü mekanizma toplantısı Türkiye tarafından süresiz şekilde ertelendi.

Son gelişmelerin ardından TRT Haber’in bildirdiğine göre diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin Şubat ayında yapılması planlanan toplantıyı süresiz olarak ertelediğini söyledi.

Son olarak haftasonu İsveç’te Türk Büyükelçiliği binası önünde Danimarkalı aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan’ın Kur’an-ı Kerim yakmasının ardından Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto da ortamın yatışması için görüşmelere bir süre ara vermenin doğru olacağı şeklinde görüş belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki göstermişti.

Erdoğan açıklamasında İsveç’in NATO üyeliği başvurusuna değinmiş ve “Büyükelçiliğimiz önünde böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenler NATO’ya üyelik başvuruları konusunda bizden herhangi bir hayırhahlık beklemesin” demişti.

İktidar ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli de bugün meclisteki grup konuşmasında İsveç’te haftasonu yaşanan olaya değindi. Bahçeli, “Rusya ile Ukrayna arasında süregelen çatışmalardan sonra endişeye kapılan İsveç’in, NATO üyeliğinin olumsuz sonuçlanmasını sağlamak ihtimal dahilindedir” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Türkiye’den Üçlü Mekanizmaya Süresiz Erteleme haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’den Üçlü Mekanizmaya Süresiz Erteleme haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’den Üçlü Mekanizmaya Süresiz Erteleme haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.