*** “Türkiye’deki Su Kaynakları ve Pazarı”

*** “Türkiye’deki Su Kaynakları ve Pazarı”

ABONE OL
15:47 - 30/11/2008 15:47
*** “Türkiye’deki Su Kaynakları ve Pazarı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Türkiye’deki Su Kaynakları ve Pazarı"

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ”Türkiye’deki Su Kaynakları ve Pazarı” konulu konferansta, su teknolojileri alanında Türk ve Alman şirketleri arasında daha fazla işbirliği yapılması istendi

Alman Su Teknolojileri Sanayicileri Derneği ve yatırım danışmanlığı şirketi EKCON Management Consultants tarafından düzenlenen ve İstanbul’da 16-22 Mart 2009 tarihleri arasında yapılacak 5. Dünya Su Forumu Konferansı için hazırlık niteliği taşıyan konferansta, Almanya’daki su teknolojileri sektöründe siyasal ve ekonomik gelişmelerle Türk-Alman işbirliği ve finansmanlar konularında bilgilendirici konuşmalar yapıldı.

Konferansta İstanbul’daki mevcut pazar ve projeler hakkında bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Göksu, Türkiye’de sektörel anlamda çok ciddi bir potansiyelin bulunduğunu belirterek, ”Dünyanın en büyük ve sayılı belediyelerinden İstanbul, sadece öz kaynaklarıyla kendini finanse eden ender kentlerden biridir. İSKİ olarak yılda 1 milyar dolarlık yatırıma imza atıyoruz. Bu bağlamda Alman şirketlerinin know-how’undan yararlanmak istiyoruz” dedi.

AB tarafından sunulan finansman olanaklarının ve kredi imkanlarının, Türk şirketleri tarafından yeterli ölçüde kullanılmadığı eleştirilerine katılmadığını ifade eden Göksu, ”İşin aslı biraz farklı. Herhangi bir kredi başvurusunda istenilen bilgilerin uygun formatta sunulması konularında çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Bu konuda kolaylıkların getirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Türkiye’deki sektörel durum hakkında sunum yapan EKCON Management Consultants şirketinin başdanışmanı Orhan Kocagöz, ”Türkiye’nin arıtma ve atık su sistemini AB standartlarına getirebilmesi için 38 milyar avroluk yatırıma ihtiyaç var” dedi.
Şirketin diğer başdanışmanı Engin Özgökçen de, Alman şirketlerinin Türkiye’de işbirliğine son derece açık olduğuna işaret ederek, ”Ancak bu şirketlerin sektörel ve teknolojik anlamdaki tecrübeleri ve sahip oldukları know-how, her zaman yeterli olmayabiliyor. İşbirliğinin en önemli unsuru olan iletişim konusunda yetersizlikler göze çarpıyor. Bu bağlamda da özellikle finansal konularda bu sorunları ortadan kaldırabilecek aracı kurumlarla çalışmak avantaj sağlayabilir” diye konuştu. 
(A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.