Türkiye’de Sokağa Çıkma Kısıtlaması İkinci Haftasında

Türkiye’de Sokağa Çıkma Kısıtlaması İkinci Haftasında

ABONE OL
23:02 - 28/11/2020 23:02
Türkiye’de Sokağa Çıkma Kısıtlaması İkinci Haftasında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsünde vakaların ve ölüm sayılarının yükselmesinin ardından uygulamaya konulan yeni tedbirlerin ikinci haftasında sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Halk saat 20:00’den itibaren sokakları boşaltıp Cumartesi günü saat 10:00’a kadar evlerine çekildi.

İzmir

Alınan tedbirler yalnızca hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından ibaret değil. Geçtiğimiz haftadan bu yana kahvehane, kıraathane, çay bahçesi gibi işletmeler tümüyle kapalı kalırken, restoranlar ve kafeler de yalnızca paket ve al götür servisi verebiliyor. İzmir’de de kentin en işlek caddesi olan Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki işletmeler bu kurala uyuyor ancak esnaf tedbirler yüzünden iş yapamamaktan şikayetçi.

Dönerci ustası Yusuf Tekeci VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Dükkanda 15 kişi çalışıyorduk, 5 kişiye düştük. İşimiz yüzde 50 değil yüzde 70 düştü. Zaten dışarıda insanlar yok. Yemek sektörü artık bitti. Dükkan kapanacak iş yapmıyor diye. Zaten patron mecbur, dükkan iş yapmadıktan sonra bu dükkanın kirası, elektriği, suyu, personel maaşı var. Biz de işsiz kalacağız. Devletin verdiği maaş da bize yetmeyecek” dedi.

Valilik İzmir’e özel kısıtlamalar getirdi

İzmir Valiliği ise bu hafta yaptığı açıklamada alınan tedbirlere kentte uyulmadığını belirtmişti. Bu yüzden İzmir’e özel bazı kısıtlamalar da getirildi. Valilik, “sahil bantları, park mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında; sandalye veya oturarak piknik faaliyetleri yapılmasının” yasaklandığını duyurdu. İzmirliler’in vakit geçirmeyi çok sevdiği Kordon’daki çimler de boş kaldı. Ancak sokağa çıkma kısıtlamasından önce vatandaşlar açık alanlarda olmaya devam etti.

Kentte denetimler de artırıldı. Özellikle pazar yerlerinde, ana caddelerde polis ve zabıta sık sık denetim yapıyor. Kurallara uymayanlara cezalar kesiliyor. İzmir’de yeni tedbirler kapsamında bir haftada yapılan denetimlerde polis, kuralları ihlal eden 3 bin 461 kişiye para cezası uyguladı.

VOA tarafından geçilen Türkiye’de Sokağa Çıkma Kısıtlaması İkinci Haftasında haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’de Sokağa Çıkma Kısıtlaması İkinci Haftasında haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’de Sokağa Çıkma Kısıtlaması İkinci Haftasında haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.