*** Türkiye’de okumaya hak kazandılar

*** Türkiye’de okumaya hak kazandılar

ABONE OL
18:53 - 25/08/2009 18:53
*** Türkiye’de okumaya hak kazandılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türkiye’de okumaya hak kazandılar


Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) ve Yurtdışında Çalışanların Çocukları için Yükseköğretim Sınavı’nı (YÇS) Berlin’den kazanan toplam 33 öğrenci, Türkiye’deki üniversitelerde okumaya hak kazandı

Sınavları kazanan bazı öğrencilerle birlikte Berlin-Brandenburg Eğitim Enstitüsü TÜDESB’in merkezinde basın toplantısı düzenleyen YÖS ve YÇS genel koordinatörü Nurullah Halıcı, YÇS’nin her yıl sadece Almanya’nın Köln kentinde ve Ankara’da yapıldığını, birçok ülkede yapılan YÖS’ün ise bu yıl ilk kez Berlin’de de düzenlendiğini belirtti.

Sınavları Berlin’den başvuruda bulunarak kazanan 33 öğrenciden 9’unun aslında Almanya’da da üniversiteye gitme hakkı kazanmış öğrenciler olduğunu, buna rağmen Türkiye’de okumak istediğini ifade eden Halıcı, bu öğrencilerin Türkiye’de 19 üniversitede öğrenim göreceğini söyledi.

Halıcı, bu öğrencilerin öğretmenlik, hukuk, turizm ve otelcilik, tercümanlık, işletme, uluslararası ticaret, Türk dili ve edebiyatı bölümlerinde öğrenim göreceğini, kayıtlarını Ankara’daki merkezde 31 Ağustos-7 Eylül arasında yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Halıcı, öğrencilerin çoğunun yaz tatili nedeniyle zaten Türkiye’de bulunduğunu ve kayıtlarını Ankara’da yaptırdıktan sonra üniversitelerine gideceğini sözlerine ekledi.

Halıcı daha sonra basın toplantısına katılan ve Köln’de yapılan YÇS’yi kazanan Fadime Öz, Hilal Çelik, Fatih Yıldız ve Halil Altınok ile Berlin’deki YÖS sınavını kazanan Seyma Konar ve Ekrem Tokgöz’le hatıra fotoğrafı çektirdi.

(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.